Част от страните с преобладаващо православно изповедание празнуват Рождество Христово

...
Част от страните с преобладаващо православно изповедание празнуват Рождество Христово
Коментари Харесай

Зеленски на връх Рождество: украинците са обединени в своя кураж

Част от страните с преобладаващо православно вероизповедание честват Рождество Христово през днешния ден, по Юлианския календар. В това число са Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора, Република Северна Македония.

В Коледното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че повече от 300 дни след съветската инвазия украинците са обединени в своя кураж, непоколебимост, взаимно почитание и взаимопомощ. Зеленски прикани сънародниците си да се грижат за себе си, за фамилиите си и за своята страна.

" Това е празник на хармонията и фамилното единение. И дружно всички ние сме едно огромно украинско семейство. Защитаваме нашата страна, нашата просвета, традициите и вярата ни ", уточни президентът Зеленски в обръщението си.

Той още веднъж изрази благодарността си, откакто Вашингтон, Берлин и Париж дадоха обещание да изпратят на Киев бронирани бойни машини, съобщи БНР.

Американската помощ за Украйна и други наранени от съветската експанзия страни военна помощ е в размер на 3 милиарда и 750 милиона $. Вашингтон ще изпрати на Киев бронирани машини за пехотата " Брадли ”, артилерийски системи, зенитни ракети и муниции. Над 680 милиона $ са предопределени за европейски съдружници, наранени от съветското настъпление в Украйна, прецизираха от Държавния департамент.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба разиска с европейския представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел подготовката за срещата Европейски съюз – Украйна, планувана за 3 февруари. Борел е подчертал, че единствено изтеглянето на съветските войски от територията на Украйна е надеждно решение за възобновяване на мира и сигурността.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР