Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат

...
Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат
Коментари Харесай

Румен Радев търси свободни позиции в президентството за служебните министри

Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат като секретари и съветници на „ Дондуков “ 2. Хората, за които президентът би трябвало да търси работа обаче, са повече от свободните постове, стана ясно през вчерашния ден. Затова и публично към момента никой не е още веднъж назначен към администрацията на президента, е видно от уеб страницата му. За това е нужен декрет.

Почти несъмнено е обаче, че служебният министър председател Гълъб Донев ще се върне още веднъж като секретар по обществена политика и демография, оповестява „ “.

Преди да стане министър на защитата в двата служебни кабинета “Донев ”, Димитър Стоянов бе дясна ръка на Радев на “Дондуков ” 2 като основен секретар на институцията. В момента обаче изпълняваща длъжността е Цвета Тимева и се чака тя да остане на този пост. Затова Стоянов може да се върне като секретар по сигурността. Той изпълняваше импровизирано и функционалността началник на кабинета на президента, откакто преди 2 година Радев уволни Калоян Методиев, който след това стана началник на кабинета на Корнелия Нинова, до момента в който тя бе министър на стопанската система в държавното управление на Кирил Петков. И до през днешния ден постът началник на кабинета на Радев продължава да е незает.

Служебният министър на превоза Христо Алексиев също ще се върне на “Дондуков ” 2, с цел да поучава Румен Радев.

Очаква се и представителят на служебното държавно управление Антон Кутев да се върне още веднъж като президентски секретар по парламентарните въпроси.

В момента Радев води диалози с хората си, с цел да сглоби цялостната картинка с оглед и на идните локални избори наесен. Той би трябвало да откри работа на най-малко още трима от служебните министри, разкриха осведомени.

Очаква се някогашният Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев да се впусне в кметската борба за Пловдив. Колегите му Крум Зарков и Явор Гечев обаче нямат такива планове, а президентът желае да останат в екипа му, по тази причина би трябвало да измисли като какви.

За някогашния правосъден министър Зарков се заприказва, че може да смени Емилия Друмева като секретар по правни въпроси, защото ѝ предстояло пенсиониране.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР