Част от речта на президента от честванията на връх Шипка:Преди

...
Част от речта на президента от честванията на връх Шипка:Преди
Коментари Харесай

Радев: Шипка е един чутовен подвиг на българските опълченци и на руските воини

 Част от речта на президента от честванията на връх Шипка:

Преди 144 години на този връх се взема решение изходът от Руско-турската освободителна война и ориста на България.

От тогава всяка година, генерации наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, с цел да отдадат респект пред паметта на тези, на които изискуем свободата си.

Пета поредна година съм тук дружно с вас – на това свято място, което сплотява народа ни и ни вдъхва мощ, достолепие и религия.

Тук сме дружно в жегите на август и във виелиците на трети март. Има лица, които различавам и ръце, които притискам за следващ път. Вие ми давате силата да вървим напред. Благодаря ви от сърце!

Шипка е всеизвестен героизъм на българските опълченци и на съветските воини, които дружно отстояха прохода - онази врата, през която влезе българската независимост.

Но Шипка е и знак на онази борба, която всеки българин, без оглед на възраст, етнос и вяра, води надълбоко в сърцето си. Битката сред страха и смелостта, сред малодушието и доблестта, сред егоизма и родолюбието, в която се взема решение персоналното и националното ни бъдеще.

Нямам грам подозрение, че всички ние дружно, с общи старания и взаимност, ще победим страха, съмнението, унинието, с цел да може да просперира България. Защото никой не може и няма мощ, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, тъй като всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ.

Вечна памет на героите и на нашите освободители!

Да живее България!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР