Част от продуктите на дружеството ["Братя Чичеклиеви"] Още по темата

...
Част от продуктите на дружеството ["Братя Чичеклиеви"] Още по темата
Коментари Харесай

Българска компания разработва интелигентна хладилна витрина

Част от продуктите на сдружението

[ "Братя Чичеклиеви "] Още по тематиката
" Аглика трейд " създава нова технология за изсъхнало багрене на тъкани

Проектът е за 1.7 млн. лева, половината от средствата са по стратегия " Иновации и конкурентоспособност "
15 апр 2018
Финансирането от иновационния фонд ще става по нови правила

Общият му бюджет и през тази година ще е 5 млн. лева, процедурата за кандидатстване ще бъде оповестена през лятото
9 апр 2018 Софийската компания " Братя Чичеклиеви " ще създаде умна хладилна витрина, която е оригиналност и за европейския пазар. Стойността на създаването е съвсем 637 хиляди лева, от които близо 500 хиляди са безплатна финансова помощ по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Това е четвърти план на сдружението, субсидиран с европейски средства.

С три спомагателни функционалности

" Иновативната хладилна витрина, която ще създаде нашият екип, ще има три спомагателни функционалности отвън общоприетите ", разяснява за " Капитал " Александър Чичеклиев, шеф на компанията.

По думите му вследствие на научноизследователската и развойна активност ще бъде направена система, която ще мери в действително време масата на съхранявания артикул, както и контролер, който обработва тази информация. Това ще разреши на хладилното оборудване да алармира при спадането на количествата до авансово избран най-малко. Тази опция е скъпа за компании, които продават насипен сладолед да вземем за пример, изясняват от компанията.

Освен това интелигентната хладилна витрина ще може да проучва възможни неточности в работата и да реагира превантивно при зародил проблем. " Например при открито ниско захранващо напрежение витрината ще спре работа, с цел да защищити компресора от изгаряне. При възобновяване на устойчиво електроподаване естествената активност ще продължи. Тази функционалност е извънредно потребна за хладилни уреди, които са сложени в отдалечени региони с несигурно електрозахранване ", изясни Александър Чичеклиев.

Друг постоянно срещан проблем при действието на хладилните уреди е неспособността им за постигане на заложената работна температура и доста високата температура на кондензация. " Интелигентната хладилна витрина ще обезпечава навременна реакция в такава обстановка, с цел да се минимизира рискът от превръщането на съхраняваните хранителни артикули в негодни за консумация ", заключи Александър Чичеклиев. И посочи, че всички тези функционалности са " напълно новаторски и не са налични в нито една хладилна витрина на европейския пазар ".

Старт през 1992 година

" Братя Чичеклиеви " е фамилна компания, основана през 1992 година Семейството стартира с произвеждане на витрини за дребни гаражни магазинчета. Днес екипът от 25 заети проектира и създава хладилни и топлинни витрини, стелажи, профилирано хладилно съоръжение за търговски обекти, питейни заведения, сладкарници. Компанията предлага и мебели за дома, подрежда хотели, хранителни блокове на заведения за хранене и бензиностанции, медицински заведения.

Сред клиентите на сдружението са " Нестле " (всички витрини за насипен сладолед в страната), сладкарници " Неделя " (включително и обектите в Румъния), бензиностанции " Шел " (където изместили полска фирма), баничарници, вериги пицарии, суши заведения за хранене. Компанията създава и продава хладилни уреди и в Румъния, Холандия (за цветя), Франция (за вино).

През 2016 година " Братя Чичеклиеви " регистрира 916 хиляди лева доходи и 81 хиляди лева облага съгласно информацията в Търговския указател. По данни на компанията приходите й за 2017 година надвишават 1 млн. лева, а облагата пораства с към 20%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР