Част от парите да се ползват за добавки за пенсионерите,

...
Част от парите да се ползват за добавки за пенсионерите,
Коментари Харесай

1,5 млрд. лв. от частни фондове да се прехвърлят в държавния бюджет, предлага „Възраждане“

Част от парите да се употребяват за добавки за пенсионерите, желаят от партията

„ Възраждане “ излязоха с екстравагантно предложение за великденски и коледни добавки за пенсионерите . То, наподобява, цели да „ надцака “ ГЕРБ и Движение за права и свободи . Партиите на Борисов и Пеевски през вчерашния ден внесоха проектопоправка в закон, с цел да може хората с най-ниски пенсии да получат по 75 лева добавки за Великден.

От „ Възраждане “ обаче незабавно по-късно желаеха всички пенсионери да получат по 100 лева - освен това освен за Великден, само че и за Коледа. Тънкият миг е, че за задачата те оферират парите да дойдат от вноски за спомагателното наложително пенсионно обезпечаване (ДЗПО).

И „ Възраждане “, и ГЕРБ и Движение за права и свободи оферират ремонти в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО).

„ В предлагането по параграф 7б предлагаме да се трансферират средствата от сметката на ДЗПО към сметката на ДОО, като по този метод ще се влеят спомагателни средства от към 1,5 милиарда лв. до края на годината в държавната хазна “, се показва в претекстовете към законопроекта на „ Възраждане “. „ Това ще даде опция да се провиснал още 200 милиона спомагателни средства по 100 лв. за всеки пенсионер за другия значим празник в нашия календар Коледа. Съответно с направеното предложение ще спестим 1 милиард лв. от Държавния бюджет за 2024 година “ , написа още там.

За да се похвалят с екстравагантното си предложение, от „ Възраждане “ през днешния ден дадоха и брифинг в коридорите на Народното събрание.

Депутатът удостовери, че от партията му желаят дължимите вноски за фондовете за ДЗПО, отнасящи се за времето от 1 април 2024 година до края на годината, да се регистрират и превеждат от сметка на ДЗПО по сметка на ДОО.

След коментар на кореспондент, че това е противоконституционно, и след въпрос по какъв начин ще задължат хората да трансферират парите си от частните фондове в ДОО Георги Георгиев съобщи: „ Вижте, едно време противоконституционно тези средства бяха отнети от българските жители, от българското пенсионно сдружение, и бяха вкарани в частни ръце. “

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР