Част от оградата на къпалнята Мария Луиза в Борисовата градина

...
Част от оградата на къпалнята Мария Луиза в Борисовата градина
Коментари Харесай

Махат част от оградата на къпалнята Мария Луиза, Трайчо Трайков връща 12 дка в Борисовата на софиянци - Политика

Част от оградата на къпалнята " Мария Луиза " в Борисовата градина ще бъде отстранена през днешния ден. 12 дка от заградения терен ще бъдат върнати на софиянци, откакто за тях се пребори кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков. 

Още през януари Трайков разгласи, че има проект за освобождение на достъпа до 12-те дка общинска благосъстоятелност, които сега са заградени дружно с къпалнята " Мария Луиза ", Вече имаме актове за общинска благосъстоятелност и ще махаме оградата, заяви тогава кметът. 

Площта се намира сред къпалнята и тогавашния колодрум в Борисовата. 

Столичната община от 2003 година е апортирала къпалнята в взаимно сдружение и компания на групировката ВИС 2, сменена по-късно от други компании в " Парк Мария Луиза " АД. Тези 12 дка обаче не влизат в взаимното сдружение с общинското " Софийски парцели ". 

В плана за Подробен организационен проект на Борисовата градина, направен от проф.арх. Атанас Ковачев, в този терен беше отредено възобновяване на постройката на тогавашното (преди 1944 г.) Климатично учебно заведение. След рецензии при първото публично разискване на плана за Подробен устройствен план, кметът Йорданка Фандъкова настоя този градеж да отпадне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР