Част от обществото в Република Северна Македония смята България за

...
Част от обществото в Република Северна Македония смята България за
Коментари Харесай

Владимир Перев: Част от обществото в РСМ смята България за виновник за всички проблеми от Втората световна война

Част от обществото в Република Северна Македония счита България за провинен за всички проблеми на Балканите от времето на Втората международна война. Това съобщи в " Денят стартира " журналистът Владимир Перев в коментар за решението на управляващите в Скопие да забранят използването на имената на българските клубове в Битоля и Охрид - " Иван Михайлов " и " Цар Борис III ".

" Това произлиза от тълкуването на актуалната история в Македония, в която Цар Борис III и Иван Михайлов са съвсем виновници са сите нещастия на Втората международна война - за Холокоста, за живота и гибелта на съвсем всички евреи в Европа. Това произлиза от това пояснение и желанието на една част от македонското общество и едни позиции, останали още от югословенско време, надоградени по-късно с един македонски шовинизъм от времето на Никола Груевски, който е и главният провинен за пропаднатите упоритости за антиквизация на Македония, да се внедри една групова виновност на целия български народ като главен провинен за нещастията на Балканот и по-широко - за времето на Втората международна война и преди и по-късно. Това е същината на въпроса - внедряване на виновност на българския народ и българската страна. Това е същината на казуса ", съобщи Перев.

Според Перев част от обществото, разпределена във всички пластове, не желае и европейска интеграция за Северна Македония и е подготвена да отстоява това непременно.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР