Част от министрите от кабинета на Николай Денков отказват да

...
Част от министрите от кабинета на Николай Денков отказват да
Коментари Харесай

Министри от кабинета Денков отказват да участват в служебното правителство

Част от министрите от кабинета на Николай Денков отхвърлят да вземат присъединяване в служебния кабинет на Димитър Главчев. Това стана ясно от изказванията им след съвещанието на Министерския съвет през днешния ден. 

Министърът на спорта Димитър Илиев съобщи, че няма желание да остава в служебно държавно управление: " Нямам желание да бъда длъжностен министър. Димитър Главчев, който се чака да бъде длъжностен министър председател, не е приказвал с мен ".

Андрей Цеков също отхвърли опцията да бъде длъжностен министър. Той напомни, че с решение на " Продължаваме промяната " нейни членове не могат да вземат участие в служебното държавно управление и напомни, че е част от изпълнителния съвет на партията. 

" Аз съм с политически мандат, заради което се връщам в Народното събрание ", по този начин правосъдният министър в оставка Атанас Славов отговори на въпроса за допустимо присъединяване в служено държавно управление. 

Военният министър Тодор Тагарев също съобщи, че при този вид не би взел присъединяване в длъжностен кабинет. 

Единствено земеделският министър в оставка Кирил Вътев разяснява, че би помислил върху вероятно присъединяване в служебно държавно управление, в случай че получи такава покана. 

" Нека да настане покана и ще го обсъдим, да забележим по какъв начин ще се развият събитията, и ще преценим ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР