Част от магистрала Европа може да бъде пусната до края

...
Част от магистрала Европа може да бъде пусната до края
Коментари Харесай

Пускат за движение част от автомагистрала Европа до Нова г...

Част от автомагистрала " Европа " може да бъде пусната до края на годината. Това заяви служебният районен министър Иван Шишков. Заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев двамата инспектираха строителството на аутобана в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

" Надяваме се и до Нова година най-малко част от трасето да бъде пуснато, въпреки и на биндер, защото последния пласт, най-вероятно изискванията няма да разрешават, чисто климатични. Но каквото е допустимо, вредите, които са много огромни и като планиране и като закъснение, каквото е допустимо в границите на закона и на сигурността на придвижването, ще бъдат поправени ", разяснява Шишков.



Автомагистрала " Европа " съставлява доста проблеми и малко строителство, само че стартира разрешаването на проблемите един по един, заключи той.

Оказало се, че сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Автомагистрала " Европа " има сектор от към 150 метра, който е отвън плана, само че е планувано да бъде утвърдено разширението му към граничния пункт, добави Шишков. Според Иван Шишков има отчуждителна процедура, която би трябвало да се направи, да бъде призната с новия градоустройствен проект на Драгоман.

Двамата с вътрешния министър Иван Демерджиев считат, че би трябвало да се усъвършенства пропускливостта на пункта.

" Всички знаем какъв брой е належащо в пиковите моменти да има места за паркиране на тежкотоварните камиони. Още повече, че тук се касае за автомагистрала. За да се реши казусът и безпроблемно да действа пунктът, паркирането е значим въпрос. Той не беше организиран. Набелязали сме стъпки за цялостното му решение. Така че да се намерят паркоместа, които напълно да задоволят потребностите на пункта и да не се стига до камиони, паркирани на пътнато платно ", добави и вътрешният министър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР