Част от колегите, които са в провинцията, имат желание да

...
Част от колегите, които са в провинцията, имат желание да
Коментари Харесай

Д-р Николова за агресията срещу лекари: Освен, че има закони, те трябва да започнат и да се прилагат

Част от сътрудниците, които са в провинцията, имат предпочитание да си сложат паник бутони, по простата причина, че те са сами в постройката, сами в региона и доста мъчно биха могли да се оправят, най-малкото с цел да потвърдят какво се е случило. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, по отношение на новината, че персонални лекари се оборудват с паник бутони при положение на експанзия против тях. 

" Нямаме нови данни, в смисъл нямаме нова статистика за изтеклия един месец, само че БЛС стартира една акция за едно образование на лекарите за това по какъв начин би трябвало да реагират и какво би трябвало да създадат сега, в който станат жертва на експанзия – било вербална или била физическа. Ние сме основали и писмени инструкции, а и сега с психолози, на първо време в Самоков, тъй като знаете, там много чести са деянията на експанзия към медици. Започна се на първо време в болничното заведение в Самоков образование на 23 членове на БЛС. Беше първото образование, което се организира, то ще се организира и в други градове в страната, с цел да можем по някакъв метод да подпомогнем на лекарите по какъв начин да се оправят по-добре, тъй като в действителност доста психически е казусът за това по какъв начин се работи в кабинет и под какви услови си заставен да се грижиш за живота и здравето на хора, които изливат върху тебе гнева си по всевъзможни способи ", сподели доктор Николова.

Няма доктор, който да не е бил подложен по някакъв метод на вербална експанзия, сподели общопрактикуващият доктор.

" За страдание, във времето, в което аз започнах да работя, малко започнах да се усещам като по-възрастен човек, само че едно време беше неприемливо човек да си намерения, че може да наскърбява или да крещи, или да протяга ръка, или да бие здравно лице. Не знам за какво по подобен метод се трансформираха нещата. Не сме станали по-лоши експерти, не даваме по-лоша здравна услуга. За страдание се трансформираха доста връзките сред доктор и пациент. Това е, което мога да кажа. Задълбочава се, има пробив, има разлом в връзките сред хората ", посочи експертът.

" Ако си спомняте, преди време имаше един случай на един общопрактикуващ доктор, който беше атакуван, душен, свален на земята поради това, че е поставял ваксини. А нещо да чухте за този случай, също така, че беше изнесен? Да сте чули за… Аз не знам дейно нещо, санкции? Да, има нещо на закон, само че то не се ползва. Защото и последният случай, който беше в Перник с тази здравната сестра, знаете, министър Асен Меджидиев се ангажира и посети персонално потърпевшата здравна сестра, с цел да окаже най-малкото поддръжка физическа за това, че – да, той като министър, като човек, който дава отговор за здравната система, ще направи всичко допустимо. Но би трябвало да има някакво по-бързо произвеждане този случай. И да се знае – да, нападнал си, бил си, блъснал си, да, оттук насетне какво следва. Все още сме на " Какво следва? “. Така че с изключение на, че има закони, те би трябвало да почнат и да се ползват ", безапелационна бе доктор Гергана Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР