Част от кея в парк Росенец пред лятната резиденция на

...
Част от кея в парк Росенец пред лятната резиденция на
Коментари Харесай

Нарушения на „Росенец“: Ще се премахне ли част от кея, изграден без строителни книжа?


Част от кея в парк " Росенец " пред лятната резиденция на Ахмед Доган е противозаконен. Това е установила инспекция по документи и на място на Дирекцията за народен строителен надзор.

Кеят е нелегално продължен, липсват и документи за него. Няма ги плановете и разрешението за градеж. Строено е в самото море, изясни инж. Янчо Райков, начални на РДНСК – Бургас.

Той добави, че инспекцията още тече, а специалисти би трябвало да огледат о да видят кое е достроено в морето.

„ Ще бъдат наети външни експерти, тъй като огромна част от хидротехническото оборудване е под водата. Те ще създадат обширно проучване “, добави Райков.

Според Димитър Найденов кеят не би трябвало да се отстранява, а с промени в закона да остане за публично прилагане. Той изрази терзание, че при премахването му жителите ще го платят от джоба си.

Държавата отпусна 600 000 лева на регионалната администрация за унищожаване на три от нелегално установените постройки. Но защото тези средства са целеви, а не се е появи желаеща компания да ги отстрани, се наложило те да бъдат върнати в държавния бюджет, обясниха от регионалната администрация за bTV.

Tази година ще се опитат още веднъж да изискат средства за срутване на постройките, само че защото всичко е поскъпнало, най-вероятно ще се наложи сумата да бъде обновена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР