Част от картините в изложба, която представя непознати творби на

...
Част от картините в изложба, която представя непознати творби на
Коментари Харесай

Столична галерия сезира прокуратурата заради фалшиви картини

Част от картините в галерия, която показва непознати произведения на огромни български художници, се оказаха имитации и копия. Собственикът на сбирката Николай Неделчев и екипът на галерията оповестиха, че са жертва на машинация и ще сезират прокуратурата.
Непознатото творчество с подписа на Сирак Скитник се оказа копие на корица на английско издание. Сред стоте картини в изложбата в изложба „ Структура “ бяха открити и други със подозрителен генезис. В писмо до медиите екипът на галерията и колекционерът Николай Неделчев се извиниха на несъзнателно подведените, оповестява Българска национална телевизия.

От галерията допълват какъв брой е значимо да се " отвори спор за пазара на имитации и подправени документи в България ". По думите им съществуването на подобен пазар е социална загадка. " Заобикалянето на този въпрос ни трансформира в безмълвни съучастници в незаконен сговор, а нашето предпочитание е тези извънредно нездравословни и рискови феномени, уронващи престижа на заниманията с изкуство, да бъдат изобличени. Ще бъдем задоволени, в случай че неприятният случай изиграе ролята на повратна точка в пресичането на дългогодишни незаконни практики от този тип. ", пишат още от галерията.

.
Вляво: " Похот " на Мирчо Качулев съгласно каталога на изложба " Структура ". Вдясно: " Прегръдката ", 1949 година на Йозеф Кунстман.

.
Вляво - " работата " на Мирчо Качулев " Любов " съгласно каталога на изложба " Структура ". Вдясно - Close Noir на Киб.

.

Вляво – българският вид, приписан на Харалампи Тачев (1875-1944).

Вдясно – дизайнерска рисунка на австрийския художник Коломан Мозер (1868 -1918), туш върху хартия, Виена.

.

Вляво - рисунка сякаш на Гео Милев от изложбата в изложба „ Структура”.

Вдясно - „ Тацьорка с вдигната пола “ на Ернст Лудвиг Кирхнер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР