Част от град Северодонецк в украинската Луганска област е под

...
Част от град Северодонецк в украинската Луганска област е под
Коментари Харесай

Част от Северодонецк е под контрола на руснаците, но не могат да се придвижват свободно в града

Част от град Северодонецк в украинската Луганска област е под контрола на съветските военни, само че те не могат да се придвижват свободно в града, заяви организация Укринформ с позоваване на шефа на Луганскаска регионална военна администрация Сергий Гайдай.

„ Ситуацията при нас остава извънредно комплицирана. В Северодонецк, за жалост част от града към този момент се управлява от съветската войска. Те преди няколко дни рапортуваха, че към този момент са завладяли града, само че не е по този начин. Нашите момчета там дават отпор. Т. е. те не могат да се придвижват там свободно. “ – разяснява Гайдай.

По думите му, в този момент руснаците възнамеряват военна интервенция за „ пречистване “ на територията към Северодонецк.

По думите му се възнамерява съветски батальон да „ прочиства “ близките села, като употребява огнехвъргачки „ Солнцепек “.

„ За да изпепелят нашите военни, а че там има спокойно население им е все едно “, разяснява Гайдай.

Той добавя, че цялата територия на Луганска област, която е под контрола на украинските сили, е подложена на масирани обстрели, само че врагът не постиган триумфи по направленията Золотой, Тошковка и Лисичанск.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР