Част от Годишната програма на Националната туристическа реклама включва любопитна

...
Част от Годишната програма на Националната туристическа реклама включва любопитна
Коментари Харесай

1 200 000 лв. „хвърлени на пътя“: Министерството на туризма плаща на Тото и други „инфлуенсъри“ екскурзиите

Част от Годишната стратегия на Националната туристическа реклама включва любопитна социална поръчка за опознавателни екскурзии известни като Press & FAM Trips, излиза наяве от уеб страницата на Министерството на туризма. За подготовката и провеждането на туровете са заделени 1,2 милиона лв. с Данък добавена стойност - средства от бюджета на министерството, което значи, че те идват от данъкоплатците в България. Това слага не малко въпросителни на масата.

За да получат финансиране, претендентите би трябвало да провеждат групи от публицисти, снимачни екипи, влогъри и други сходни участници, да ги водят по забавни направления и да им подсигурят превоз, хотел, храна, екскурзовод, осведомителни материали и други След това участниците би трябвало да споделят техните усещания и прекарвания с почитателите си.

Новината наподобява повече като „ хайде да похарчим едни пари “, скрито с потребление на високопарни термини, като ескпедиенти (означаващо участници в експедиция) внася по-скоро комични нотки, защото у нас думата е позната като препарат против листни въшки.

Министерството за туризма постоянно провежда сходни рекламни турове за национални и задгранични медии, инфлуенсъри и други. Досега обаче резултатите и изгодите от харченето на публичните пари за тези цели не са били докладвани и регистрирани от министрите.

Сред „ богоизбраните “ за тези безвъзмездни екскурзии наподобява се класира и Йонислав Йотов – Тото, който поради нелепия си смях по време на описа за домашно принуждение на Тити Папазов бе изхвърлен от голям брой участия.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Йонислав Йотов – Тото Тото Тити Папазов МТ Министерство на туризма безплатни екскурзии инфлуенсъри влогъри
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР