Част от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не изпълняват

...
Част от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не изпълняват
Коментари Харесай

Част от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не изпълняват маршрутите си

Част от компаниите, обслужващи градския превоз в Пловдив, не извършват маршрутите си, по тази причина общината стартира да трансферира линиите им към други превозвачи, оповестява Българска национална телевизия.

Заради сигнали от жители за закъсняващи и претъпкани рейсове, от общината започнаха да анексират договорите с превозвачите и да лишават линии от тези, които не могат да ги извършват.

" Най-големите пропуски са от едно от сдруженията, което е в консорциум с други компании. От нашия всекидневен мониторинг се удостоверяват тези сигнали на жителите, има съществено несъблюдение на транспортната задача ", изясни Тодор Чонов - зам.-кмет на община Пловдив.

От сдружението, което общината показва като един от систематичните извършители, са подготвени да прекратят подписания контракт.

" Аз съм подготвен безусловно всички контракти към този момент да приключа. Това не е естествена работа. Не може да получаваш доходи 20%, някъде и до 30% под направените разноски и да продължаваш да работиш, т.е. да генерираш загуба ", съобщи превозвачът Веселин Дошков.

И показва главния проблем пред превозвачите - неналичието на фрагменти: " Изпитваме сериозен апетит за фрагменти и от там нататък към този момент не можем да си покрием на 100% поставените задания ".

В търсене на решение на казуса Община Пловдив провежда среща с всички превозвачи от настоящия консорциум.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР