Част от двата милиарда евро, които ЕС ще даде за

...
Част от двата милиарда евро, които ЕС ще даде за
Коментари Харесай

Денков: ЕС отпуска нови 2 млрд. евро за борба с мигрантския натиск

Част от двата милиарда евро, които Европейски Съюз ще даде за битка с противозаконната миграция, ще бъдат ориентирани към България. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на блиц контрола в Народното събрание. 

„ Това касае директно и България. Бяха отделени нови 2 милиарда евро, които ще се използват за намаляване мигрантския натиск към Европейски Съюз. Част от тези средства ще бъдат ориентирани и към страната ни “, изясни министър председателят.

Той уточни, че главните тематики на провелия се през вчерашния ден Европейски съвет са били свързани с актуализирането на бюджета, слагането на нови цели за финансиране, конфликтът сред Израел и Палестина, земеделските митинги, поддръжката за Украйна и помощта в борбата с незаконната имиграция.

Той съобщи, че поддръжката за влизането ни еврозоната и сухопътния Шенген е търсена по време на самостоятелни диалози с министър председателите на разнообразни страни. „ Търсех диалози с страни, които са доста консервативни, когато става дума за разширението. Това са северните страни – Германия и Нидерландия. Във всички тези диалози имаше схващане за напредъка на България през последните месеци и че тя би трябвало да бъде пълновръстен член на Шенген и част от еврозоната, когато извърши критерия инфлация. Урсула фон дер Лайен доста ясно изрази тази позиция на равнище Европейски Съюз “, посочи Денков.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР