Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибота край

...
Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибота край
Коментари Харесай

Част от оцелелите българи в огнения ад на ферибота се върнаха у нас

Част от българите, оживели при огнения пъкъл на ферибота край гръцкия остров Корфу, се върнаха вкъщи. По пътя дотук част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души, показва NOVA.

Пътуването им е траяло цели 14 часа. В 01:00 ч. интернационалните водачи дойдоха въз основата на транспортната им компания в Пловдив. От компанията проведоха транспорт, който да върне чиновниците й вкъщи. Шофьорите са от разнообразни градове. Част от тях не съумяха да се качат в персоналните им коли, тъй като са изгубили ключове и документи по време на избавителната акция.

На злощастния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а вредите съгласно компанията се пресмятат на милиони евро. За страдание към момента двама от сътрудниците им са в неопределеност. Хората към момента не могат да преживеят напрежението от случилото се край гръцкия остров.

Очаква се още 30 българи да дойдат по-късно през днешния ден в България.

В неопределеност остават 12 души, пътували на запалилия се ферибот край остров Корфу в Йонийско море, а 7 от тях са с доказано българско поданство. Има подозрение и за още двама, само че към момента не е изяснена националността им, заяви заместник-министърът на Министерство на външните работи Велислава Петрова на брифинг.

Двамата потърпевши българи, които бяха настанени в болница в Корфу към този момент са вън от заплаха. Единият е изписан от лечебното заведение, а другият е в положително положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР