“Часовникът на смъртта на Тръмп. Така е озаглавен един билборд,

...
“Часовникът на смъртта на Тръмп. Така е озаглавен един билборд,
Коментари Харесай

”Часовникът на смъртта на Тръмп” брои грешките на американския президент

“Часовникът на гибелта на Тръмп ”. Така е озаглавен един билборд, появил се в сърцето на Ню Йорк - най-засегнатият от епидемията щат в Съединени американски щати.
Арт инсталацията е дело на режисьорът Юджийн Ярецки и в действително време демонстрира броят на умрелите в резултат на COVID-19 в страната. Ярецки е кино режисьор от Ню Йорк, който е печелил влиятелни оценки. Два пъти е награждаван от фестивала “Сънданс”.

Билбордът е очевидна рецензия към ръководството на американския държавен глава и се появи на емблематичния “Таймс скуеър”, който е много запустял от началото на епидемията.

" Часовникът на гибелта " има и собствен личен уеб страница.

Броячът на “смъртоносния часовник” сподели в понеделник над 48 хиляди умряли.Часовникът “тиктака” въз основата на догатката, че 60% от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени, в случай че Тръмп и администрацията му са наложили строги ограничения за обществена отдалеченост единствено седмица по-рано.

Ако...

Вашингтон наложи ограничаващите си ограничения на 16 март. Според изчисленията на американския режисьор обаче, в случай че това се бе случило на 9 март, епидемиологичната картина в страната щеше да бъде друга.

Това не е единствената рецензия, отправена към Тръмп и администрацията на президента. Държавното ръководство е упрекната в закъсняла и несъответстваща реакция от мнозина. Един от актуалните разкази е този с имунизациите, който накара Тръмп да приключи конференция поради неуместни журналистически въпроси.

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР