Часове след встъпването в длъжност на новото редовно правителство на

...
Часове след встъпването в длъжност на новото редовно правителство на
Коментари Харесай

Грозен скандал във ФБ: Министърка на акад. Денков е шефка и на „София Прайд“?!

Часове след встъпването в служба на новото постоянно държавно управление на Николай Денков, в което министър на труда и обществената политика е Иванка Шалапатова, във Facebook се появиха голям брой идентични колажи с изказвания, които я свързват с организацията на „ София Прайд “ и с така наречен „ джендърство “, осведоми БНР.
В един от постовете във Facebook, споделен над 5000 пъти, се твърди, че „ новият министър Шалапатова е началник на гей прайда в София “, която „ ще наложи във всички детски градини полова индиферентност “.
Твърдение: Министър Шалапатова е „ началник на гей прайда в София “ и желае да наложи „ полова индиферентност в детските градини “, забранявайки думите „ баща “ и „ мама “.
В писмен отговор от Министерството на труда и обществената политика (МТСП) обявиха, че „ министър Шалапатова в никакъв случай не е била нито измежду уредниците, нито измежду доброволците на „ София прайд “. Тези изказвания са нечиста сделка и прям опит за опълчване.
В своята работа за една от водещите организации за обществена работа в България министър Шалапатова неведнъж е работила с жертви на дискриминация, хомофобия, принуждение и корист. Тя постоянно е подкрепяла зачитането на човешките права и равнопоставеността сред всички групи от популацията. “
В имейл Радослав Стоянов от „ София Прайд “ също удостовери, че „ госпожа Иванка Шалапатова в никакъв случай не е била член на организационния комитет на София Прайд за 16-те години, в които се провежда това шествие “.
Формално „ София Прайд “ няма началник. Събитието се провежда напълно от доброволчески комитет от физически и юридически лица, чийто членове са разнообразни по възраст, пол, полова ориентировка, професионална сфера, политически убеждения, само че споделят вярването, че всички хора са равни и им се поставят равни права и почитание, демонстрира информация на формалния им уебсайт.
Всяване на боязън и разделяне в обществото
Колажите и постовете, в които се твърди, че министър Шалапатова има нещо общо със „ София Прайд “, че е „ за “ полова индиферентност и се афишира „ срещу “ обръщенията „ мама “ и „ баща “, са споделяни хиляди пъти във Facebook, прецизира БНР.
Посланията в тях обаче не почиват на свидетелства, не са посочени източници на информацията, няма цитирания, позовавания или линкове към хипотетичните изявления на Иванка Шалапатова.
Не излиза наяве още и по какъв начин тъкмо министър на труда вкарва правила в детските градини, които не са към неговото ведомство.
В обява във Facebook самата Иванка Шалапатова дефинира изказванията като „ неуместни “ и показва, че против нея се реализира „ координирана акция, основана на неистини и провокации “.
„ Встъпването в служба на министър Шалапатова се случи в извънредно сложна и нестабилна политическа обстановка в България, предизвикана от активизирането на опитите за дестабилизация на страната и голямата опозиция против сформирането на постоянно държавно управление.
В последните дни сме очевидци на координирани обществени офанзиви към кабинета и разпространяване на подправени вести против министрите в него.
Чрез групи и профили в обществените мрежи се организира акция, целяща разрушение на доверието в институциите, провокация и корист с паниките и опасенията на хората, акция, която е част от „ войната на страха “ против българските жители и фамилии.
Министър Шалапатова и МТСП като цяло няма да позволен тези офанзиви да отклонят вниманието от целите на новото държавно управление за вложение в децата и фамилиите и възстановяване на качеството на живот на българските жители “, показват от общественото министерство.
Коя е новата обществена министърка?
Сред акцентите в биографията на Иванка Шалапатова, оповестена на уеб страницата на МТСП, са постът на заместник-министър на труда и обществената политика в служебния кабинет на Марин Райков през 2013 година
Тя също по този начин е лекар по организация и ръководство на обществените действия и интернационално приет специалист по ранно детско развиване, обществена поддръжка и протекция на деца и фамилии.
Шалапатова е дълготраен изпълнителен шеф на фондация „ За нашите деца ” и първият българин – изпълнителен шеф на английската организация „ The European Children’s Trust ”.
Какви политики във връзка с децата ще организира министър Шалапатова?
„ Грижата и възпитанието на дете е главно право и обвързване на неговите родители и семейство. За задачата те мога да получават поддръжка от разнообразни институции, изключително когато имат терзания, усложнения или самите те не се усещат уверени в родителската си роля и даже по какъв начин да потърсят поддръжка.
Затова страната би трябвало да подсигурява, че са налични разнородни здравни, обществени, просветителни и интегрирани услуги, които да поддържат фамилиите в тяхната родителска роля в разнообразните житейски обстановки.
В провеждането на своите политики министър Шалапатова и нейният екип ще се водят от разбирането, че фамилията е най-хубавата среда за развъждане и развиване на всяко дете. Специален фокус в държавната политика ще се сложи върху вложенията в грижите в ранна детска възраст като основна причина за поощряване на личностното развиване на децата и спиране на наследствената беднотия.
В този смисъл от извънредно значение е развиването на интегрирани услуги за тяхната поддръжка за попречване на изоставянето на деца и обезпечаване на благоприятни условия за развъждането им в фамилна среда “, показват от МТСП.
Заключение
Твърдението, че новият обществен министър Иванка Шалапатова е „ началник на гей прайда в София “, е НЕВЯРНО. Тя в никакъв случай не е била член на организационния комитет на „ София Прайд “, показва както тя, по този начин и представител на самодейността.
Твърденията, че желае да наложи „ полова индиферентност “, а децата да не назовават родителите си „ мама “ и „ баща “, тя дефинира като „ неуместни “. Няма и никакви показани доказателства към приписваните ѝ изявления.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР