Часове след като сем. Баневи бяха екстрадирани в България Специализираната

...
Часове след като сем. Баневи бяха екстрадирани в България Специализираната
Коментари Харесай

НАП запорира сметки за 100 лв, а пропусна Баневи

Часове откакто сем. Баневи бяха екстрадирани в България Специализираната прокуратура ги упрекна за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и за пране на пари, работила от 2005 година.

Едно от обвиняванията към предприемачите е за пране на пари в размер на над 1 милиарда лв.. Прокуратурата ще повдигне обвиняване и на майката на Николай Банев Мария.

Журналистът Патриция Кирилова разяснява в студиото на " България заран ", че карцерът на Баневи наподобява доста на тези на други авторитетни семейства с огромен бизнес от последните месеци.

Тя сподели, че акцията и зрелището, което се направи с посрещането на Баневи, може в последна сметка да не докара до нищо, макар публикуваните фрагменти от Министерство на вътрешните работи, които съгласно Кирилова наподобяват като холивудска продукция.

" При състояние, че Национална агенция за приходите работи и за 100 лв. запорира сметки, по какъв начин се стига до такова закононарушение без никой да реагира толкоз време. Хората към този момент живеят в едно такова риалити, приказват се за едни арести, милиарди, след това индивидът се оправдава в съда, почва да съди България ", сподели Патриция Кирилова.

Тя беше безапелационна, че случаи като този с Алексей Петров, който в последна сметка беше изцяло оневинен, демонстрират, че нещо се прави, само че не се стига до край.

Кирилова загатна, че акциите от последните месеци може да са и с чисто предизборна цел, тъй като макар доста въпроси към тях, в последна сметка по думите ѝ има доста българи, които се радват, че хора с пари са задържани.

Адвокат Людмил Рангелов пък оприличи протичащото се с Баневи като акция, с която се цели усмиряване на публичното мнение. Според него след завръщането им в този момент ни чака доста дълго следствие и досъдебно произвеждане.

" Въпросът е за кои от действията тази отминалост към този момент е изтекла и за кои не. Това, за което са упрекнати, има друг по мярка наказване. От 5 - 15 за някои. Най-тежкото, което е планувано е от 10 до 20 години, което е за заграбване в изключително огромни размери ", изясни още юристът пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни още, че тематиката за пране на пари в размер на милиард лв. е несериозна, макар че не е невероятно, тъй като фамилията не е упрекнато в закононарушение, с което да са натрупали сходна сума, която след това да бъде изпрана.

Източник: Dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР