Часове след като беше изправен пред 37 обвинения за предполагаема

...
Часове след като беше изправен пред 37 обвинения за предполагаема
Коментари Харесай

Тръмп след обвиненията: Това е „корумпирано“ и „политическо преследване“, предназначено да ме унищожи

Часове откакто беше изправен пред 37 обвинявания за хипотетична корист с класифицирани документи, Доналд Тръмп сподели пред навалица свои поддръжници, че обвиняванията против него са „ корумпирано “ и „ политическо гонене “, предопределено да го унищожи.

Негови почитатели и поддръжници скандираха името на Тръмп, приветстваха го и пееха „ Честит рожден ден “.

„ Току-що ме упрекнаха. Прекрасен рожден ден. “, пошегува се някогашният президент, който на 14 юни навършва 77 години.

Федералните прокурори го упрекнаха в съзнателно укриване на класифицирани документи и възпрепятстване на правораздаването. Обвиненията му са по 37 федерални точки, в това число 31 нарушавания на Закона за шпионажа.

Тръмп се призна за почтен по всички обвинявания и беше освободен под гаранция при изискване, че няма да разисква случая.

По време на предизборната акция Тръмп е решен да отвърне на удара на съда, посредством от ден на ден изяви. Той поддържа претрупан график и благоприятни условия за фотоси, речи и срещи с негови поддръжници. В Маями кореспонденти бяха предизвестени, че той ще се отбие в ресторант, където религиозни водачи и почитатели го посрещнаха с молебствия и възгласи.

Тръмп поддържа предизвикателното си държание, особено и за предходната му акция. Той безпричинно упрекна Байдън, че е провел федералните обвинявания против него, наричайки ги „ политическо гонене “. Тръмп твърди, че Байдън вечно ще бъде запомнен „ освен като най-корумпирания президент в историята на нашата страна, само че и като президентът, който дружно с група от най-близките си главорези, негодници и марксисти се опита да унищожи американската народна власт ”.

Изказването му е много самоуверено, при изискване, че точно на Тръмп два пъти му е поискван импийчмънтът, той два пъти се е сдобивал с обвинявания, и е разследван за интервенция в изборите.

Тръмп също по този начин назова Джак Смит, специфичния прокурор, който повдигна федерални обвинявания против него, „ подлудял “ и „ палач “.

Той изтълкува неправилно Закона за президентските архиви, в чието нарушаване е упрекнат. Той отхвърли обвиняванията за „ владение на мои лични президентски документи, което различен президент е имал “. Всъщност класифицираните документи не са благосъстоятелност на Тръмп. Законът за президентските архиви постановява, че всички публични документи принадлежат на федералното държавно управление. И нито един президент в най-новата история не е отказал да върне секретни документи.

Припомняме, че предишния месец съд в Манхатън призна Доналд Тръмп за отговорен в полово принуждение над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на предишния век. Междувременно Фани Уилис, окръжният прокурор на окръг Фултън, Джорджия, проверява дали той и неговите съдружници са се намесили нелегално в изборите през 2020 година в щата.

„ Ще назнача същински специфичен прокурор, който да преследва най-корумпирания президент в историята на Съединените американски щати Джо Байдън “, обеща  Тръмп и развесели своите поддръжници. „ Напълно ще залича дълбоката страна. “

Проучване на Reuters/Ipsos, приключено в понеделник, откри, че болшинството републиканци – 81% – считат, че обвиняванията против Тръмп са политически стимулирани. Те наподобява не са повлияли на поддръжка за Тръмп в конкуренцията за президентска номинация на Републиканската партия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР