Часове преди началото на финала на най-голямото спортно събитие в

...
Часове преди началото на финала на най-голямото спортно събитие в
Коментари Харесай

Стадион 6500: Мястото, което ще помни жертвите на Мондиал 2022 в Доха

Часове преди началото на финала на най-голямото спортно събитие в света на бял свят се появи цифров стадион в памет на всички тези гастарбайтери, изгубили животите си до момента в който строят стадионите на Мондиал 2022 в Доха. Темата провокира дискусия и хвърли черно леке върху семейството на Катар. 

 

има 6500 места - по една седалка за всеки служащ, умрял по време на подготовката за Световното състезание по футбол. Става дума за десетки хиляди служащи от Индия, Непал, Бангладеш, Пакистан и Шри Ланка, които са взели участие в построяването на осемте стадиона в Доха, приютили Мондиал 2022. 

 

Стадионът " отвори порти " на 18 декември, когато се отбелязва Международния ден на правата на гастарбайтерите. Тогава бе и финалът на Мондиал 2022.

 

Част от седалките на този стадион носят имената на починали при градежа на стадионите в Доха служащи.  Информация е била събрана от статистически данни и информация в медиите. За доста от умрелите обаче няма известни обстоятелства.

Дигиталният стадион ще остане " настоящ " и след края на Световното състезание по футбол, когато доста от издигнатите в Доха терени ще бъдат деконструирани.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР