Часове преди да издъхне ген. Съби Събев, първият български военен

...
Часове преди да издъхне ген. Съби Събев, първият български военен
Коментари Харесай

Последният завет на ген.Събев към НС: Дайте твърд отпор на вредния законопроект на Възраждане за излизане от НАТО

Часове преди да издъхне ген. Съби Събев, първият български боен представител в Генералната квартира на НАТО в Брюксел, мисли за националните ползи и сигурността на България. До последния си мирис той остана уверен натовец, който вижда бъдещето на родината като пълновръстен член на Алианса и Европейски Съюз.

Вижте последния пост на генерала, който е написал след скандалния акт на партия " Възраждане " да внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за излизането на България от НАТО:

" Недостоен политически ПР с участието на България в НАТО и акт на провокация директно преди честване на 20-годишнината ни в Алианса. Няма по какъв начин по различен метод да се дефинира този акт, откакто няма метод да бъде утвърден от Народното събрание ни, колкото и да е висока политическата неустойчивост у нас сега. Защото няма по какъв начин да бъдат зачеркнати 10-годишната ни подготовка за участието и 20 години на пълноправното ни участие.И тъй като няма опция на това участие. Извън НАТО ни чака орис, сходна на Украйна.

Мотивите на вносителите са наивни, популистки и нездравословни. Не НАТО е причина за моментното положение на армията ни, а непоследователната ни отбранителна политика в последните 20-години и лобистките ползи да се задържа нейната рационализация, както и политическите разделения у нас, които са в полза на една страна - агресор. Затова е необходим корав отпор на сходни опити и обществено наказание на техните основатели. Защото работят намерено против националните ползи в сигурността на страната ни. А това не би трябвало да се неглижира и прости. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР