Часове по-рано украинските власти пък заявиха, че крайцерът Москва е

...
Часове по-рано украинските власти пък заявиха, че крайцерът Москва е
Коментари Харесай

Крайцерът ”Москва” потъна

Часове по-рано украинските управляващи пък обявиха, че крайцерът " Москва " е потънал от украинската войска. Късно нощес той е бил нападнат с две противокорабни ракети " Нептун ", вследствие на което на борда е почнал пожар.

По-късно обаче руснаците обявиха, че " Москва " не е потънал, огънят е сподавен, гърмежите на муниции са спрели и крайцерът е запазил своята плаваемост. " Москва " ще бъде изтеглен на буксир до близко пристанище, а моряците са били качени на съветски кораби, намиращи се в региона.

При тегленето на буксир обаче, корабът е потопен, съобщи съветското министерство на защитата.

186-метровият " Москва " е флагманският крайцер на съветския Черноморски флот от 2000 година Построен е в корабостроителницата на украинския град Николаев и в началото носи името " Слава ". По щат на кораба би трябвало да има сред 510 и 758 моряци и известието за цялостната му евакуация би трябвало да значи, че този транспортен съд не е в положение да плава.

Крайцерът е военният транспортен съд, който се трансформира в шлагер в интернет около фразата „ Русский военный корабль, иди на *** “, произнесена от украински граничар от Змийския остров, след което той се съобщи на руснаците. Украинската страна твърди, че офанзивата по кораба е станала на 25 благи от Змийския остров. Губернаторът на Одеса Максим Марченко разгласи в Telegram: " Потвърди се, че през днешния ден ракетният крайцер " Москва " отиде тъкмо там, където беше изпратен от нашите граничари ".

Флагманът на украинския черноморски флот " Гетман Сагайдачни " също към този момент не е деен. Той бе потънал в пристанището на Николаев в първия ден на войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР