Часове наред близките на пациент не могат да открият в

...
Часове наред близките на пациент не могат да открият в
Коментари Харесай

Пореден абсурд: Часове наред близките на мъж не знаят в коя болница е - уведомяват ги след смъртта му

 Часове наред околните на пациент не могат да открият в коя столична болница е настанен, а когато най-сетне схващат, се оказва, че той към този момент е умрял.

Дъщерята на умрелия споделя пред Българска национална телевизия: " Дни наред, от време на време седмица, близки на хора, които са настанени в лечебни заведения в София не знаят къде са те ".

В нощта на 12-ти против 13-ти ноември 69-годишният Стефчо Стойков не се усеща добре - има проблеми с дишането и сърцето. В 3:30 ч фамилията позвънило на 112, кола за спешна помощ обаче не пристигнала.

" За страдание се бави прекалено много. В 6:30 ч на същата заран ние се чухме с него за финален път в този живот, татко ми сподели, че той разчита и има вяра на колата за спешна помощ, на незабавните медици и ще си изчака ", споделя Ива Стойкова.

Линейка идва в ранния следобяд на идващия ден - близо 12 часа след първичното повикване.

" Вземат го и не могат да кажат къде ще бъде настанен. Къде е татко ми, стартира да пита Ива и се оказва, че няма кой да отговори.

При позвъняване на 112 те отхвърлят да дадат такава информация. Отидохме в Спешна помощ, с цел да пожелаеме оттова някаква диря къде е татко ми.Те споделиха, че с цел да получим такава информация би трябвало да подадем писмена молба,това се случва в късния следобяд в петък. Предстоят събота и неделя, евентуално такава информация можехме да получим едвам идната седмица ".

Чрез познати, след часове, фамилията схваща в коя болница е настанен. Минути по-късно излиза наяве, че Стефчо Стойков е умрял.

" Не можем да разчитаме на персоналните си връзки, контакти, другари или просто познати на познати.Това, което ми споделиха в частен диалог в болничното заведение, че доста хора дни наред евентуално по същата причина не могат да открият къде са околните им.

От Окръжна болница отхвърлиха коментар пред камера, само че обясниха, че са създали всичко по силите си да спасят Стойков. Потърсили са фамилията, когато мъжът е умрял.

От пресцентъра на телефон 112 обявиха, че те единствено подават сигнала към Спешна помощ и нямат обвързване да уведомяват околните къде е настанен пациентът.

Спешна помощ и здравното министерство не дадоха отговор на въпросите ни. Назначена е инспекция, която да откри за какво колата за спешна помощ е закъсняла и за какво околните схващат в коя болница е Стойков едвам след гибелта му.

Ива Стойкова - щерка Това за мен е чувството за безпорядък. За липса на подреденост. в случай, че има всевъзможни способи това да бъде проведено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР