Чаша топла вода с лимон рано сутрин има благоприятен ефект

...
Чаша топла вода с лимон рано сутрин има благоприятен ефект
Коментари Харесай

10 причини да пиете топла вода с лимон всяка сутрин

Чаша топла вода с лимон рано заран има удобен резултат върху тялото. Водата оказва помощ да се отървете от токсините и да запазите влагата в кожата.

Лимонът е източник на витамини С, А, В група, калций, калий, магнезий, желязо. Има силен имуностимулиращ, антибактериален и антивирусен резултат.

За да получите максимална изгода от тази вкусна и тонизираща напитка, би трябвало да добавите сока на половин лимон в чаша топла вода (30-38 градуса) и да я пиете на празен стомах 30-40 минути преди закуска. Можете да добавите чаена лъжичка натурален мед към лимонената вода, което ще обогати напитката с минерали и ще направи вкуса ѝ по-малко кисел.

Направете пиенето на топла вода с лимон добър табиет, с цел да подобрите здравето си. Трябва да направите тази напитка неразделна част от всекидневието ви.

10 потребни свойства на водата с лимон

1. Подобрява храносмилането

Лимонът стимулира чернодробната функционалност и почиства каналите, произвеждайки повече злобен сок, който е нужен за здравословното храносмилане. Ежедневна консумация на чаша топла вода с лимон оказва помощ за облекчение на признаците на нарушаване в храносмилането, като киселини в стомаха, оригване и отичане на корема. Тя също така предотвратява запек и диария, като способства за естественото функциониране на червата.

2. Намалява тежестта

Лимонът има кисел вкус, и е с електролитни свойства и рН 9,0, което го прави най-алкалният продукт, подобряващ храносмилането и метаболизма. Комбинацията от топла вода с лимон и мед сигурно ще ви помогне да отслабнете.

Лимонът е продукт с високо наличие на пектин, който оказва помощ за битката с глада и поддържа дълго време възприятие на задоволеност.

3. Почиства и подмладява кожата

След три седмици ежедневно пиянство на топла вода с лимон на празен корем се виждат значителни трансформации на кожата. Напитката оказва помощ за разчистване на кръвта и стимулира растежа на нови кафези. В допълнение, високото наличие на витамин С, както и други антиоксиданти в лимона, обезврежда резултата на свободните радикали, което забавя процеса на стареене (бръчките, петната, увисналата и суха кожа стават по-малко забележими).

4. Поддържа имунната система

Топлата вода с лимон покачва имунитета. Като богат източник на витамин С, лимонът стимулира имунната система и оказва помощ на организма в битката против настинката и грипа. В допълнение, лимонът усъвършенства способността на организма да всмуква желязото, което е значително хранително вещество за хубавичко имунна система. Лимонът съдържа също сапонини, които имат антимикробни свойства и са значими за профилактиката на вирусни болести.

5. Освежава дъха

Лимонената киселина, в композиция с лечебните свойства на меда и водата, може да помогне за унищожаване на неприятния мирис. Напитката почиства устната празнина и активира производството на слюнка, която убива бактериите – повода за неприятната миризма.

Лимонената вода също оказва помощ да се отървете от белия цвят на езика, който нормално се появява по време на сън. Този бял филм се състои от гниещи храни и бактерии и даже след миене на зъбите, отчасти остава.

6. Поддържа обикновено pH на организма

Лимонът е една от най-добрите алкални храни за тялото, съдържа лимонена и аскорбинова киселина, които спомагат за поддържането на равнището на рН. Нормалното равнище на рН е 7,0. Повишената киселинност на организма приказва за болести на сърдечно-съдовата система, трошливост на костите, понижен имунитет, бъбречни болести, диабет. В това положение минералите се всмукват едва, от което страдат всички жизненоважни органи и се появява обща уязвимост.

7. Зарежда ви с жизненост и сила

Витамини и минерали, протеини и въглехидрати – всички те обезпечават естествена сила за тялото. Лимонът съдържа негативни йони, които провокират неотложен прилив на сила. Миризмата на лимон усъвършенства настроението, а усетът му работи като тонизиращо и възстановително средство.

8. Лекува инфекциите на гърлото

Чашата топла вода с лимон е предварителна защита против инфекции и болести на гърлото. Това се изяснява с антибактериалните свойства на лимона. Тази здравословна напитка даже оказва помощ за предотвратяване на проблеми с дишането при астма.

Когато имате възпалено гърло, пийте тази здравословна напитка и я използвайте за гаргара, за да ускорите процеса на излекуване.

9. Намалява високото кръвно налягане

Водата с лимон на празен корем, почиства лимфната система и я поддържа хидратирана. За тези, които страдат от високо кръвно налягане, тази напитка е доста потребна.

Високото съдържание на калий в лимона усъвършенства качеството на съня, понижава негативния ефект от напрежението и усъвършенства умствената активност, което от своя страна спомага за поддържане на кръвното налягане в естествените граници.

10. Изчиства пикочните пътища

Топлата вода с лимон работи като диуретик, затова, оказва помощ за разчистване на пикочните пътища. Плюс това, тази здравословна напитка може да промени равнището на рН на пикочните пътища, което от своя страна предотвратява разпространяването на вредни бактерии.

Вижте още: Това са двете най-хубави средства за лекуване на черния дроб

Лимонена киселина помага за детоксикацията, която е значима за поддържане на здравето на пикочните пътища. За дамите, които страдат от чести инфекции на пикочните пътища (цистит и други), тази здравословна напитка е извънредно потребна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР