Чаша топъл чай може ефикасно да допълни борбата с различни

Чаша топъл чай може ефикасно да допълни борбата с различни ...

Атакувайте главоболието с тези билки.


Чаша топъл чай може ефикасно да допълни борбата с различни типове главоболие. Независимо дали болката в главата е остра или се явява като хронични пристъпи, има билки, които може да помогнат за отслабване на главоболието и за оредяване на пристъпите във времето. Ефектът от редовната употреба на такива билки може да е съизмерим с този от приема на лекарства срещу главоболие.

Причините за поява на главоболие са различни. В основата на болковото усещане е дразненето на рецептори, разположени в зоната на врата и главата. Различни фактори може да въздействат върху тези рецептори, като резултатът винаги е един и същ – поява на болка. Тя може да е остра, притъпена, пулсираща, пронизваща и прочее, в зависимост от причината за появата ѝ. Овладяването на главоболието изисква установяване на подлежащата причина и елиминирането ѝ. В този аспект ефективна помощ може да осигурят и някои билки.

Джинджифил (Zingiber officinale)

Отвара от джинджифил може да се ползва за овладяване на един от най-често срещаните типове главоболие – т. нар. тензионно главоболие. Причина за появата му е повишената секреция на простагландини – вещества, дразнещи специфични болкови рецептори и отключващи характерната болка в областта на главата. Усещането при тензионно главоболие е за стягане, най-често в зоната на тила и слепоочието. Болката е до умерена и тъпа, често е единствен симптом и няма придружаващи оплаквания.

Благоприятната роля на джинджифила за овладяване на острите и хронични прояви на тензионно главоболие се свързва с факта, че той блокира секрецията на простагландините, отключващи главоболието.

Кои други билки помагат при главоболие четете на Puls.bg

Източник: tialoto.bg