Чаша кафе се превръща в традиционен ритуал след събуждане за

...
Чаша кафе се превръща в традиционен ритуал след събуждане за
Коментари Харесай

Три напитки, които ще ви ободрят по-добре от кафето

Чаша кафе се трансформира в обичаен обред след пробуждане за доста хора, само че в действителност кофеинът води до пристрастяване. Има доста други енергизиращи питиета, които си коства да опитате като сурогат на кафето.

Зелен чай с лимон

Зеленият чай с лимон може да ви тонизира също толкоз добре, колкото и кафето. Той е богат на антиоксиданти, които ще оказват помощ за подсилване на имунната ви система. Лимонът е богат на витамин С, който оказва помощ за подсилване на тялото през студения сезон.

Не се предлага пиенето на повече от 2-3 чаши зелен чай дневно. Той обаче съдържа кофеин, който може да повлияе на моделите на сън и отмора.

Джинджифилова напитка

Вместо чай или кафе можете да варите корен от джинджифил. За да извършите това, можете да го настържете и да го залеете с вряща вода. Към напитката се прибавят мед, лимон и мента. Джинджифилът тонизира и ободрява заран, с помощта на антиоксидантните си свойства.

Миризмата на джинджифил облекчава умората, апатията и покачва самочувствието. Тази напитка, с изключение на ободряващото си деяние, контролира и апетита. Ако го пиете преди хранене, възприятието на апетит ще се притъпи.

Цикория

Напитката наподобява и има усет като разтворимо кафе. Повишава имунитета, успокоява нервната система и усъвършенства метаболизма. Ако варите тази напитка заран, цялостното ви здраве последователно ще стартира да се усъвършенства.

Цикорията не съдържа кофеин, само че е идеална като сурогат за тези, които се пробват да се откажат от кафето. Ще ви помогне да се разсъните и успокоите преди тежък работен ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР