Часът е 06:30. Алармата отново звъни безпощадно, зовейки те да

...
Часът е 06:30. Алармата отново звъни безпощадно, зовейки те да
Коментари Харесай

10 неща, които да направим сутринта, за да имаме по-добър ден

Часът е 06:30. Алармата още веднъж звъни безпощадно, зовейки те да станеш за работа.

В момента, щом отвориш очи, си съжалил за снощния епизод на „ Игра на тронове “, който си си споделил, че можеш да изгледаш. Ставаш от леглото едва-едва и незабавно започваш да мразиш работата си, да псуваш живота и палиш цигара.

Не! Скъсай с нездравословните привички и отрицателното въодушевление още от сутринта и промени рутината си неотложно, с цел да се чувстваш пълностоен и благополучен. В идващите редове сме подготвили 10 неща, които ще ти оказват помощ да имаш хубава заран и надлежно след това по-добър ден.

1. Не натискай „ Snooze “!

Когато чуеш проклетата тревога, просто стани, колкото и да не ти се желае! Ще си благодариш по-късно, когато видиш какъв брой бързо си се разсънил и не ти се спи.

2. Пусни нещо във фурната

 10 неща, които да създадем сутринта, с цел да имаме по-добър ден

Представи си какъв брой по-добре ще се чувстваш, когато знаеш, че има нещо за ядене, като се прибереш. Не е толкоз трудоемко да си направиш три-четири заготовки от вечерта, сутринта да ги изпечеш и след това вечерята ти да бъде подготвена, незабавно, откакто се прибереш.

3. Измий си чиниите още след закуска

Не оставяй мръсните съдове да те чакат в мивката, като се върнеш от работа. Тогава също няма да ти се мият. След като закусиш – измий небрежно употребяваната от тях и се прибери, без да имаш 100 отговорности.

4. Остави остатъка от кафето си в хладилника

 10 неща, които да създадем сутринта, с цел да имаме по-добър ден

Често се случва, когато заран бързаме за работа, да нямаме време да изпием цялата си чаша с кафе. Вместо да го зарязваш на масата и след това чашата да бъде за изхвърляне, прибери го в хладилника. Върни се от работа, извади си две ледчета и прясно мляко – воала, имаш блиц фрапе!

5. Вземи си обяд

Масово стана процедура всички да си носим храна от у дома. Продават какви ли не кутийки с загради, бурканчета, чашки, които даже искаш да си ги купиш, тъй като са красиви. Когато си носиш обяд от у дома, предотвратяваш както изхвърлянето на останки храна, по този начин и харченето на пари за обяд.

6. Помисли за на следващия ден

 10 неща, които да създадем сутринта, с цел да имаме по-добър ден

Още от сутринта можеш по този начин да подредиш деня си, че да свършиш работа и за утрешния ден. Не отлагай извършването на покупки на артикули, нагласяй нещата си за сутринта още от вечерта и улесни работата си за целия ден.

7. Погрижи се добре за тялото си и външния си тип

Някои хора нямат време да упражняват заран, незабавно като станат. Това обаче не пречи да направиш леко разпъване, бърза гимнастика или даже просто разходка пешком до работа, вместо с автомобила. Отдели време да се почувстваш здрав, изяж един плод, пий чаша топла вода и се виж в огледалото като по-красив човек – извън и от вътрешната страна.

8. Пусни си душ

 10 неща, които да създадем сутринта, с цел да имаме по-добър ден

Не стига, че оказват помощ за разсънване, ами и за наш шанс душовете след сън са потребни и за кожата. Отново е едно нещо по-малко за вечерта, в случай че те домързи да се изкъпеш преди да си легнеш и ти оказва помощ да си по-енергичен денем, тъй като водата те е оставила пресен и разсънен.

9. Подреди си у дома

Често вечер оставяме облекла по столовете… Или са ни идвали на посетители и сме зарязали къщата след това… Уморени просто се мятаме в леглото. Не напускай дома си в кочина, тъй като, като се прибереш, още веднъж ще я завариш същата. Ако успееш да поразчистиш и подредиш сутринта, ще имаш още една задача по-малко, като се прибереш. И не забравяй също да си изхвърлиш боклука!

10. Направи си лист със задания

 10 неща, които да създадем сутринта, с цел да имаме по-добър ден

Научно потвърдено е, че ние, хората, помним по-добре, когато си записваме. Независимо дали ще бъде на лист хартия, или на бележките ти в телефона, отдели две-три минутки да си направиш лист със задания, в който да отбележиш кои са ти най-важните и незабавни са извършване и кои могат да почакат. Така освен ще улесниш мисловния си развой денем, а и ще си сигурен, че нищо няма да забравиш.

Това са няколко лесни стъпки заран, които всеки от нас би могъл да съблюдава за по-хубав ден. Опитай се да напаснеш някои от тях със личната си рутина и виж по какъв начин улесняваш живота си с всеки минал ден.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР