Час след старта бе потвърдено освобождаването на сателитите от втората

...
Час след старта бе потвърдено освобождаването на сателитите от втората
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс запълни графика си с безпроблемно изстрелване на спътници Старлинк!

Час след старта бе доказано освобождението на спътниците от втората степен на носителя. 

Забележителното по време на днешния полет бе, че първата степен на ракетата, обозначена като “B1060 ”, хвърча за 12-ти следващ път – това е едвам втората първа степен, изпълнила безпроблемно дванадесет задачи. Така бе подравнен предходният връх по възвръщаемост за СпейсЕкс. Нямаше никакви проблеми и по време на кацането, като степента извърши меко втурване върху позиционираната в Атлантическия океан плаваща платформа “Просто прочети инструкциите ”. 

Компанията на Илон Мъск продължава да извършва безупречно своя график. За април бяха планувани пет полета – и четири от тях са към този момент в историята. Последното изстрелване, което ще бъде извършено до края на този месец, ще е пилотирано – на транспортен съд “Крю Драгън ” с четвъртата задача за кораба по ротация на постоянния екипаж на Международната галактическа станция. И по-късно СпейсЕкс ще стартира месец май с нов полет на спътници “Старлинк ”. 

Досега единствено един път в своята история СпейсЕкс са успявали да изстрелят пет орбитални ракети в границите на един календарен месец – през декември 2021-ва. 

За повече информация: СпейсЕкс 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР