Час по толерантност в Часа на класа или Ден на

...
Час по толерантност в Часа на класа или Ден на
Коментари Харесай

Какво е час по толерантност и защо плаши родителите?

" Час по приемливост " в Часа на класа или Ден на розовата фланелка.

От няколко години учебните заведения в страната означават този ден, като от учениците се изисква да носят розова фланелка. Денят се отбелязва в последната сряда на февруари и тази година се пада - на следващия ден, 23-ти. Розовата фланелка на този ден символизира митинга против насилниците в учебните заведения. Денят на розовата фланелка поражда в Канада преди 10 години, откакто възпитаници стават очевидци на тормоз на техен съученик, който носил розова фланелка. На идващия ден огромна част от учениците идват с розови фланелки на учебно заведение, с цел да изразят несъгласието си с учебния тормоз. Розовата фланелка е израз на позицията " НЕ на издевателството и на стандартите, които го провокират ". Освен че се облича розова тениска в Час на класа учениците би трябвало да приказват и за толерантността като разбиране.

Темата, часът и розовата фланелка обаче тази година провокират бурно неодобрение измежду родителите. В учебните вайбър-групи родители приканват денят да бъде бойкотиран, децата да не обличат розови фланелки и даже да не се посещава учебно заведение. Съмненията са, че " ще се приказва не за принуждение и приемливост, а за въвеждане на трети пол и приемливост към гей групите ". Въпросите на родителите са ориентирани към Министерство на образованието и кой е уредник на подобен ден.

От МОН дадоха отговор за, че са подкрепили самодейността за първи път през 2017 година по искане на неправителствена организация " Анимус ". Оттогава осъществяване на деня става по решение на управлението, шефа и педагогическия съвет.

Тази година самодейността се провежда от Младежки клуб " Пулс ".

Припомняме, че тематиката може да се употребява и политически, на фона на предизборна акция и идни избори на 2 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР