Час по-скоро бежанците от Украйна трябва да бъдат интегрирани. Тоест,

...
Час по-скоро бежанците от Украйна трябва да бъдат интегрирани. Тоест,
Коментари Харесай

Проданов с нов ултиматум: Бежанците у нас да започват да се трудят

Час по-скоро бежанците от Украйна би трябвало да бъдат интегрирани. Тоест, да влизат на българския пазар на труда и да стартират да живеят като всички останали – трудейки се да живеят, да получават заплата и да живеят в България. За това упорства министърът на туризма Христо Проданов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Хората не са мизерствали, страната се е отнасяла с нужното почитание и отговорност. Сега ще бъдат преместени в държавните бази и там ще продължат да живеят, сподели Проданов.

Средствата, с които се разплащаме с украинските бежанци, поставяме старания да са от европейските солидарни фондове и те ще стигнат. Направили сме сметка, тъй че да стигнат и по отношение на това, което се предлага сега, разяснява още Христо Проданов.

Припомняме, че Проданов е от покровителите помощите за бягащите от войната в Украйна да бъдат спрени. Още в края на месец април посредством онлайн петиция стотици хора се подписаха под настояването за неговата оставка, откакто в телевизионно изявление министърът сподели, че ще упорства програмата да завърши след 31 май.

Решено бе, че до 31 май бежанците, настани в хотели, които ще одобряват туристи, би трябвало да бъдат трансферирани в държавни бази. Властта разгласи и програмата, която планува хотели да получат по 15 лв. за настанен украински емигрант. Мярка, която от сектора оповестиха за извънредно незадоволителна. Кореспондентът на БГНЕС предава, че в Слънчев бряг на този стадий няма хотелиер, който да желае да работи по тези условия.

Междувременно през днешния ден Областният спешен щаб в Бургас реши да закрие центъра за бежанци в морския град и да реорганизира Морска гара в буферна зона, откъдето бежанците ще бъдат разселвани навътре в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР