Чартърните полети не се отменят, те се пренасочват. Ние знаехме,

...
Чартърните полети не се отменят, те се пренасочват. Ние знаехме,
Коментари Харесай

Ангелкова: България бе една от първите одобрени като безопасна дестинация

 Чартърните полети не се анулират, те се пренасочват. Ние знаехме, че до 15 юни няма по какъв начин да има такива полети. Границите се отвориха през вчерашния ден. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври. На 25 юни започват първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. Това изясни в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Нашето предложение е да стартира да работи превръщане на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още идващия месец. Друга мярка е отпущането на 50 млн. лева за наемането на безработни лица, регистрирани в бюрата по труда. Всеки един шеф ще може да направи своя избор благодарение на страната. 

Тя уточни, че е значимо в тази тежка обстановка, както за туризма, по този начин и за транспортния отрасъл, да се търси посредством разговор най-хубавото решение.

Много значими са и ограниченията за гарантиране на ликвидност, добави министърът, като посочи, че България е посочена за образец във връзка с подхванатите ограничения.

" Отделно от това, ние бяхме едни от първите утвърдени като безвредна дестинация за пътешестване “, акцентира Ангелкова.

Тя обаче е безапелационна, че извънредно сложен ще бъде рестартът след пандемията, а възобновяване на бранша ще бъде постепенно.

" 553 са плановите оферти, които са утвърдени за бранш " Туризъм “ по линия на схемата за микро и дребни предприятия. Предстои занапред и нова мярка, обвързвана с финансиране на междинните предприятия с грантови схеми от 30 до 100 000 лева, където туризмът още веднъж ще може да се употребява с приоритет “, уточни Ангелкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР