Чартърен полет с десетки американски граждани, бягащи от ширещото се

...
Чартърен полет с десетки американски граждани, бягащи от ширещото се
Коментари Харесай

Първият чартърен полет с американски граждани, бягащи от Хаити, кацна в Маями

Чартърен полет с десетки американски жители, бягащи от ширещото се принуждение на бандите в Хаити, кацна в неделя в Маями, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Държавния департамент на Съединени американски щати. Повече от 30 американски жители са били на борда на чартърния полет, се споделя в изказване на управляващите. 

Полетът дойде на интернационалното летище в Маями, откакто по-рано този месец посолството на Съединени американски щати в Порт о Пренс прикани американските жители да изоставен " допустимо най-скоро ", защото Хаити е обхваната от безпорядък.

Главното летище в Порт о Пренс остава затворено след нападенията на банди, които от седмици бушуват в Хаити и доведоха доста хора до ръба на глада. Този уикенд държавни и филантропични организации оповестиха за плячкосване на филантропични доставки вследствие на утежняване на обстановката.

Държавният департамент разгласи в събота, че ще предложи лимитирани чартърни полети за американски жители от по-малко безредния северен град Кап Хаитиен.

Длъжностните лица обявиха, че не могат да обезпечат наземен превоз до Кап Хаитиен и че американските жители би трябвало да обмислят чартърните полети, единствено в случай че считат, че могат да доближат безвредно до летището в Кап Хаитиен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР