Чаровният актьор е известен най-вече с ролите си на Хан

...
Чаровният актьор е известен най-вече с ролите си на Хан
Коментари Харесай

Харисън Форд: Аз съм Индиана Джоунс, когато си отида, и той ще си отиде

Чаровният артист е прочут най-много с функциите си на Хан Соло в “Междузвездни войни” и Индиана Джоунс в едноименната поредност. Харисън Форд съобщи във връзка започването на фотосите: “Никой различен не може да изиграе Индиана Джоунс! Нали? Аз съм Индиана Джоунс. Когато си отида, и той ще си отиде”.

Снимките трябваше да стартират през април, само че се забавиха поради промени в сюжета.

Звездата взе участие в четирите кино лентата от поредицата и е безапелационен, че няма да даде късмет на собствен сътрудник да изиграе паметния облик.

Така че ролята на харизматичния археолог още веднъж ще бъде изиграна от към този момент 77-годишния Харисън Форд. Неотдавна се спекулираше, че Крис Прат може да изиграе Индиана Джоунс в последния филм от сагата. По този мотив Форд означи, че е по-добре за сътрудника му да разбере, че няма метод да заеме мястото му.

Актьорът е роден в Чикаго на 13 юли 1942 година Баща му е ирландец, а майка му е съветска еврейка

Харисън приключва Maine Township High School East. След това се мести в Ripon College в Уисконсин, където учи за малко актьорско майсторство. След като се дипломира, учи британски и философия в колежа Ripon в Уисконсин. Започва да играе още там. Но е изключен три дни преди завършването си, тъй като не предава изисканите от него писмени работи.

В средата на 60-те Форд и неговата първа брачна половинка Мери Маркуард (с която се познават от колежа) се реалокират в Холивуд, където бъдещата звезда подписва контракт с Columbia, а по-късно и с Universal. След дебюта си в киното през 1966 година той играе второстепенни функции, нормално каубойски. Снима се и в телевизионни сериали.

Обезкуражен от функциите, които получава, и компликациите към грижите за фамилията си, Форд се отхвърля от актьорството и стартира да учи дърводелския поминък

Доказва, че има гений за тази работа и е покрит с поръчки. През това време шансът на артиста се обръща. Негов другар режисьор го кани да взе участие с дребна роля във кино лентата на Джордж Лукас “Американски графити” (1973 г.). Лентата ненадейно става касоразбивач и доста покачва известността на изгряващия гений.

Въпреки това кариерата му остава в застой, до момента в който Джордж Лукас не го избира за ролята на галактическия водач Хан Соло в мегахита “Междузвездни войни” (1977 г.). Но и тогава звездата му не изгрява с цялостния си искра. Началото на 80-те обаче е неговото време. Той се трансформира в звезда с присъединяване си в “Империята отвръща на удара” и с ролята на авантюристичния археолог Индиана Джоунс в “Похитителите на изчезналия кивот” (1981), който се оказва неоспорим шлагер.

Той е Инди още два пъти - през 1984 година в “Индиана Джоунс и храмът на обречените” и през 1989 година в “Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”. След това получава положителни мнения за осъществяването си в “Свидетел” (1984 г.), за което е номиниран и за “Оскар” за най-хубав артист. През 1997 година е бил разгласен от списание People за “Най-сексапилния мъж”.
Форд е измежду актьорите, които най-ревниво пазят персоналния си живот.

Извън фотосите за филми, рядко се появява в пресата или по малкия екран, както и на обществени събития. Любител е на приключенията, на мотоциклетите и самолетите.
Форд е притеглен от идеята за запазване на природата и взе участие в няколко групи за запазване на околната среда. В знак на благодарност за приноса му в запазване на околната среда на него са наименовани една мравка (Pheidole harrisonfordi) и един паяк (Calponia harrisonfordi).

В свободното си време обича да се занимава с дърводелство. Живее в ранчо в Джаксън, Уайоминг, което самичък си е построил.

От 1992 година насам е возил със аероплан над един милион деца и младежи, защото взе участие в стратегия, която има за цел да научи деца да летят

Харисън Форд има позволение да ръководи хеликоптер и едномоторен аероплан. Притежава Bonanza, Gulfstream IV, De Havilland Beaver и хеликоптер Bell 407. Форд е непосредствен другар и голф сътрудник на някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън.

Освен това неведнъж е взел участие в избавителни акции не тъй като някой го е молил, а тъй като е желал и е имал опция да помогне. През 2015 година обаче претърпява злополука със аероплан. За благополучие, не е тежко ранен и се възвръща бързо.

В персонален проект Харисън Форд има два брака зад тила си. В момента живее с третата си брачна половинка - актрисата от хитовия сериал “Али Макбийл” Калиста Флокхарт. В началото на връзката им той към момента е женен за втората си жена, с която се развежда публично през 2004 година

От предходните си бракове артистът има четири деца - едно момиче и три момчета. Калиста осинови сина си през 2001 година През 2007 година Харисън предлага брак на половинката си точно на Свети Валентин. Женят се през 2010 и имат 1 дете.

На въпроса “Ако Раят съществува, какво бихте желали да ви каже Бог пред райските порти?” Харисън Форд дава отговор: “На живо изглеждаш доста по-добре ". “Не желая да бъда кино звезда. Искам да вземам участие във филми, които са звезди.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР