Чарлз Филип Артър Джордж, принц на Уелс, херцог на Корнуол,

...
Чарлз Филип Артър Джордж, принц на Уелс, херцог на Корнуол,
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети на 74: кое е това момче?

Чарлз Филип Артър Джордж, принц на Уелс, херцог на Корнуол, херцог на Ротси, граф на Карик, барон на Ренфру, граф на Честър, лорд на Айълс, принц на Шотландия, е роден в Бъкингамския замък на 14 ноември 1948 година Той е на четири години, когато умира дядо му Джордж Шести и майка му става кралица.

Мрази отдалеченото си шотландско учебно заведение, само че е първият престолонаследник, който приключва университет - Кеймбридж.

Чарлз е разгласен за принц на Уелс (наследник на английския престол) на тържествена гала през 1969 година
                             

През януари 2006 година тя му трансферира част от формалните си функционалности. Той я съпровожда в пътуванията в чужбина или я съставлява.
 
                           

Негов е върхът по очакване за короната - 70 години. До 21 април 2011 година върхът принадлежи на крал Едуард Седми (1841 - 1910), наследник на кралица Виктория. Той би трябвало да чака за престола 59 години, 2 месеца и 13 дни. Когато принц Чарлз се възкачи на трона, той усъвършенства и възрастовия връх на Уилям Четвърти (1765 - 1837), който става крал на 64 години, 10 месеца и 5 дни.

Всички - и последователи и недоброжелатели, признават, че принц Чарлз е предан на формалните си отговорности. Работният му ден стартира със закуската и свършва в среднощ. Може да ви звучи необичайно - само че кралят няма почивни дни...

                             

Нещото, поради което британците не го обичат, е разводът му с принцеса Даяна и последвалата му сватба с Камила през 2005 година

На 29 юли 1981 година принцът на Уелс се дами за лейди Даяна Спенсър. Имат двама сина - принцовете Уилям и Хари. Бракът им е изпълнен с проблеми, поради които таблоидите пишат непрекъснато.

В края на 1992 година публично е оповестено, че принцът и принцесата на Уелс са решили да се разведат. Самият бракоразвод става факт цели 4 години по-късно. Но Даяна остава член на кралското семейство и заживява в двореца Кенсингтън. Тя продължава да прави своята социална активност за редица благотворителни организации досега, в който умира в тежка автомобилна злополука през 1997 година

Чарлз и Камила възобновяват публично връзката си, а на 9 април 2005 година я узаконяват като подписват брак.

                             

Крал Чарлз Трети обича изкуствата, театъра, литературата, поп музиката. Най-щастлив е в градината си, за която се носят митове, обича Шекспир, рисува акварели, писал е детски книги.

 
                             

Каузите, които поддържа, са обезпечаване на работа на младите, разговор сред хората с друга религия, опазването на околната среда. Чарлз е патрон на повече от 420 организации, измежду които английският Червен кръст, Световният фонд за дивата природа, президент е на Кралската Шекспирова компания и на Кралския балет.

Днес британците си задават въпроса какъв крал ще бъде Чарлз в сложните години, в които живеем всички. Той обаче пое тежестта на короната с увереност. И продължи да извършва отговорностите си с типичното си успокоение. бъдещето ще покаже какво я чака Англия и по какъв начин ще се развият нещата за кралското семейство. Едно е несъмнено - Чарлз е благополучен. Той най-сетне е с обичаната си жена, пред Бог и пред закона, радва се на деца и внуци и минава с усмивка през компликациите, пред които го изправя животът.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР