Чарлз Артър Флойд е роден в окръг Бартоу, Джорджия през

...
Чарлз Артър Флойд е роден в окръг Бартоу, Джорджия през
Коментари Харесай

Хубавеца Флойд – гангстерския Робин Худ

Чарлз Артър Флойд е роден в окръг Бартоу, Джорджия през 1904г. Седем години по-късно фамилията му се мести в дребна фермерска общественост в Оклахома, където той израства. Като юноша, прекарва огромна част от времето си в околните Канзас, Арканзас и Мисури.

Родилите му имали дребна плантация и колкото да свързвали двата края. Баща му правел всичко допустимо, с цел да не вземе банката фермата им. Сушата и пясъчните стихии обаче унищожили реколтата и фамилията прибягнало до контрабанда на алкохол, с цел да претърпява.

През 1921г, Чарлз се дами за 16-годишната Руби Хангроув, с която по-късно имат наследник на име Джак Демпси Флойд. Парите обаче все не стигали и търсейки по-добър живот, той напуща дома и потегля да търси работа.

Престъпен живот

Чарлз бил подготвен да работи всичко, само че работа просто нямало. Накрая се отхвърля да търси и с последните си пари купува първия си револвер. Малко по-късно, на 18 години, той прави първия си удар и обира локален пощенски клон. Арестуван е като обвинен, само че е освободен, откакто татко му лъже, че е бил при него по времето на обира.

След това хваща влака за Сейнт Луис, където обира $16 000 от магазин Kroger. Парите му стигнали за няколко седмици. С тях си купил скъпи облекла и вечерял в скъпи заведения за хранене. Арестуват го точно тъй като било съмнително, че по този начин ненадейно почнал да върви с нови облекла и даже карал нов Ford. Претърсват дома му, където откриват част от парите. Осъден е на 5 години. Докато излежава присъдата си, се ражда сина му, а жена му желае бракоразвод. Освободен е след 3 години и си дава обещание повече в никакъв случай да не попада в пандиза.

Когато се връща във фермата на родителите си, Чарлз схваща, че татко му е бил убит при фамилна омраза с Джей Милс, който даже не е задържан за закононарушението. Смята се Чарлз го разкрил и умъртвил с пушката на татко си. След това стартира работа като наемник за контрабандистите на алкохол по протежението на река Охайо.

Известен със своята картечница, Флойд стартира да обира банки в Охайо, а скоро стига и до Мичиган, Кентъки и Оклахома. Дори имало случай, когато за един ден обрал две банки. Заради неговите кражби, цената на банковите застраховки в района скочила двойно.

Прякорът му „ Хубавеца “ се ражда след един от обирите, когато очевидец го разказва на служителите на реда като „ младо момче – хубаво, с румени бузи “. Макар да е умъртвил доста хора, в това число и служители на реда, Лойд се трансформира в именита фигура, откакто стартира да унищожава ипотечни документи при банковите си кражби, като по този начин освобождавал притежателите на ферми от задълженията им. Дори раздава доста от парите си на хората. По тази причина локалните стартират да го пазят и даже го назовават Робин Худ на Куксун Хилс. Флойд бил толкоз добре защитаван, че можел умерено да се разхожда измежду бял ден и даже ходел на черква.

Масовото ликвидиране в Канзас Сити

Един от най-спорните моменти в историята на Чарлз Флойд е присъединяване му в опита за измъкването от пандиза на Франк Наш, при който са убити четирима служители на реда и самия Наш. Макар в подземния свят да се носели доста клюки и митове за случилото се, Флойд до самия си край твърди, че не е взел участие в престрелката и даже изпраща картичка на полицията с обръщение „ Скъпи господа, желая да заявя, че не съм взел участие в убийството на служителите на реда в Кназас Сити. Чарлз Флойд. “ Твърде евентуално е това в действителност да е по този начин, туй като Флойд постоянно признавал и разказвал за закононарушенията си, а в никакъв случай преди този момент не полагал толкоз старания да отхвърли присъединяване си в такова.

Обществен зложелател номер 1

На 22 юли 1934г, Джон Дилинджър отива на кино да гледа гангстерския филм „ Манхатънска мелодрама “. Полицията и ФБР научават, че той е в киното и го причакват извън с нареждания да стрелят на месо при опозиция от страна на гангстера. Дилинждър излиза и пробва да извади револвера си, след което прави опит за бягство, само че е убит в тил четири пъти.

След гибелта на Джон Дилинджър, Чарлз Флойд се трансформира в публичен зложелател номер 1 и е оповестена премия от $23 000 за залавянето му, жив или мъртъв. Преследван от всеки служител на реда в страната, Флойд се измъква на управляващите цяла година след престрелката в Канзас Сити, употребявайки името господин Джордж Сандърс.

Лош шанс и гибел

На 18 октомври 1934г, Флойд и Адам Ричети напущат Бъфало, Ню Йорк, само че поради гъста мъгла катастрофират в телефонен дирек. Страхувайки се, че ще бъдат разпознати, те изпращат две дами да извикат влекач. Възнамерявали да изчакат до пътя, до момента в който автомобилът им бъде поправен.

На идващия ден обаче, Флойд и Ричети са видяни да лежат край пътя облечени в костюми и при тях са изпратени служители на реда да ги ревизират. Забелязвайки служителите на реда, Ричети се втурва към гората, а Флойд незабавно почнал да стреля по шерифа Джон Фулц, ранявайки го в крайници, след което избягал в гората.

След намесата на някогашния служител на реда Честър Смит, снайперист от ПСВ, Ричети бил хванат. Флойд траял да бяга пешком и се изтощил доста бързо. След като на 22 декември се доставя с малко храна от локална игрална зала, благосъстоятелност на другар, Флойд си намира транспорт в квартала Ийст Ливърпул. Няколко служители на реда обаче го виждат и той е заставен да излезе от колата и да тръгне да бяга към гората. В този миг служителите на реда откриват огън към него, ранявайки го смъртоносно. Според друга версия, четирима сътрудници на ФБР претърсвали региона, когато забелязали Флойд да излиза от кола въоръжен и го простреляли.

Години по-късно, Честър Смит, някогашният служител на реда и снайперист, присъединил се в акцията, разказва събитията по-различно. По неговите думи, той съзнателно ранил Флойд, само че не го умъртвил. След като отправил два изстрела към него, Смит повалил Флойд, а след това се доближил и го обезоръжил. В този миг, сътрудник Пурвис притичал и му наредил да се дръпне, с цел да приказва с Флойд. След като разпитал гангстера за малко, само че получил единствено псувни в отговор, той наредил на сътрудник Хърман Холис да стреля. Холис прострелял Флойд от упор с картечницата си, убивайки го на място.

За Чарлз Флойд има доста песни и филми. Във кино лентата „ Обществени врагове “ той е игран от Чанигн Тейтъм, само че го убиват преди Дилинджър, което е неопределено.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР