ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Законопроект на Западна Вирджиния, който

...
ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Законопроект на Западна Вирджиния, който
Коментари Харесай

Законопроектът на Западна Вирджиния, забраняващ недвоичните обозначения на пола в удостоверенията за раждане, се насочва към губернатора

ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Законопроект на Западна Вирджиния, който ще забрани недвоичните обозначения на пола в удостоверенията за раждане, се насочва към бюрото на губернатора Джим Джъстис.

Републиканският губернатор не е приказвал обществено за законопроекта. Джъстис, който се кандидатира за Сената на Съединени американски щати, преди този момент подписа закони, ограничаващи потвърждаващите пола грижи за малолетни и присъединяване на транссексуални деца в спорта.

Единствената организация за покровителство на LGBTQ+ в щата, Fairness West Virginia, се опълчва на законодателството, наричайки го дискриминационно.

Понастоящем Западна Вирджиния не разрешава недвоични маркери за пола в свидетелствата за раждане. Вносителят на законопроекта, републиканецът Дел. Крис Прит, сподели, че желае да подсигурява, че страната няма да стартира да предлага опцията в бъдеще.

Небинарните хора не се разпознават като мъже или дами. Най-малко дузина щати оферират някаква форма на идентификация на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР