Чаплин пианисимо“ е концерт-спектакъл, посветен на живота и творчеството на

...
Чаплин пианисимо“ е концерт-спектакъл, посветен на живота и творчеството на
Коментари Харесай

„Чаплин пианисимо“ на Античния

„ Чаплин пианисимо “ е концерт-спектакъл, отдаден на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин, който се показва за първи път в България. Публиката ще го види в София на 10 юни в зала „ България “, на 12 юни в Пловдив, Античен спектакъл и на 15 юни във Варна във ФК, в границите на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “.

Спектакълът се извършва под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специфични декори. В него звучи музика от филми като „ Модерни времена “, „ Великият деспот “, „ Хлапето “, „ Златна тресчица “ и „ Светлините на рампата “.

Петото дете на великия актьор Юджийн Чаплин идва в България дружно със  световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от  Националната висша консерватория „ de Musique de Paris “ Силвен Моризе. Тримата ще опишат живота и творчеството на Чаплин посредством музиката му. Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си татко и ще напомни персонални мемоари и анекдоти, свързани с кинематографичното му завещание.

Мултимедийният музикален театър „ Чаплин пианисимо “ е показан с огромен триумф по целия свят. Създателите на шоуто желаят да показват по атрактивен метод изключителното кино и музикално завещание на великия комедиант. Още при започване на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да основава музикални тематики, които дават темп на сцените във филмите с негово присъединяване. Постепенно той основава цели музикални партитури, които са значима част от въздействието на филмите му.

„ Баща ми държеше да управлява напълно процеса по основаването на един филм – от сюжета, през кастинга до музиката, която звучи е него “, споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава обвързван с музикалния бизнес.

В Пловдив „ Чаплин пианисимо “ гостува на 12 юни 2024г. на античната сцена на Античния спектакъл, началото е в 21.00 часа.

Билетите са от 50 до 150 лв. и се продават в цялата мрежа на Ивентим и Грабо.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР