Чалгата уби човещината у нас! Това каза емблематичният рокаджия Васил

...
Чалгата уби човещината у нас! Това каза емблематичният рокаджия Васил
Коментари Харесай

Васко Кръпката побесня заради Тони Стораро: Чалгарите все още са на почит и им се предлагат чудни условия

Чалгата умъртви човещината у нас! Това сподели емблематичният рокаджия Васил Георгиев, прочут на всички като Васко Кръпката. Музикантът е буен около обстоятелството, че ще има цяла спортна сцена за фолкизпълнителя Тони Стораро. Той приготвя мегаконцерт с изявата на доста свои сътрудници.

" Тук чалгарите към момента са на респект и им се оферират чудни условия, щото пълнели зали и арени и това било бизнес... не това не трябва да е опрощение!!! Защото и продажбата на дрога на малолетни е добър бизнес, но убива.... е чалгата умъртви човещината у нас! ", изясни Кръпката с неодобрение.

Звездата на блуса показа своите терзания, че в България чалгата се е институционализирала. " Проблемът е, че при нас мутрите с мръсните пари от проституция, опиати и прочие черни покупко-продажби, с ченгета и среднодеведесетарски бухалкаджии направиха чалгата ИНСТИТУЦИЯ! ", сърдит е фронтменът и добавя: " Да, бай Рашо можеше и на Янка Рупкина да се радва, и на Валя Балканска... само че го потопиха в помията на долнопробно окрадена от най-ниско равнище сръбски турбофолк, обикновени цигански и въобще ориенталски извивки, с дебелашки послания и директни мръснишки натяквания. А какви чудесни цигански музиканти останаха без самун с тия силиконки, дето пеят на плейбек ". Блусарят желае да подчертае, че макар омразата си към попфолка той почита музиката на ромското малцинство за разлика.

Според гласа на деведесетарския протест всеобщото разпространение на чалгията е довело и до раздор в обществото и политиката. " Гуруто на чалгата, оня нахален, нахален бръснатоглав комплексар, заел мястото в най-гледаното телевизионно време, с помощта на ченгетата влезе със размах в политиката и даже беше първа политическа мощ по едно време ", загатва Кръпката за не кой различен, а Слави Трифонов. " Не е ли чалгата отговорна за това, че огромна част от българите станаха арогантни... маса политици от толкоз долно равнище и липса на грам разсъдък, децата, отрупани с лъскавини, неизлизащи от скъпите си телефони, момиченца на 12-13 години, непризнаващи ни позор, ни срам, изглеждащи като проститутки, момчетата като " батки " кой от кой по-нахакан и напорист.... ", обезверен е рокаджията.

Въпреки че съгласно Кръпката чалгата е предизвикала голяма деградация на България, той счита, че нещата в нашата страна са тръгнали в добра посока: " Не мога да си изкривя душата обаче и да не отбележа, че по-късно Столична община стартира да се старае да отбягва такива събития, а да подкрепя голям брой културни фестивали, но в действителност в София последните години преливаше от просвета ", предава " България през днешния ден ".

Това, което най-вече визира опитния музикант, е, че в нашите съседки - Сърбия, Гърция, Румъния, техният аналог на чалгата не е с толкоз мощно наличие, за разлика от у нас. " Турбофолкът в Сърбия е супер известен, НО НЕ Е ИНСТИТУЦИЯ! В " Арена Белград " не се случват такива концерти... някак не е влиятелно за уважаващи себе си хора, занимаващи се с организация на концертна активност. В Сърбия имат мноооого друга музика, която е по всички влиятелни места и медии и единствено един-два канала и радиа с чалгия ", показа Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР