Чакаме в сряда решението на Европейската агенция по лекарствата за

...
Чакаме в сряда решението на Европейската агенция по лекарствата за
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Чакаме в сряда Европейската агенция по лекарствата да каже за ваксината на АстраЗенека

Чакаме в сряда решението на Европейската организация по медикаментите за имунизацията на " АстраЗенека " и още в четвъртък мобе да бъде възобновено всеобщото имунизиране, съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

" Пратката на " АстраЗенека " в България не се води проблематична. Пратката е като всички останали и сега, в който излезат резултатите ще продължим имунизирането ", сподели още той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/130368655686915/
" Поръчали сме 18 милиона ваксини от всички типове, тъй като, с цел да реализираме групов имунитет би трябвало да имунизираме към 75-80% от дейните български жители. Защо има толкоз малко ваксини в България питайте производителите ", добави той.

" Европейска комисия има подписан контракт с " Пфайзер ". Първият контракт е за 1 милион дози. Вторият контракт е за 2 милиона и 900 хиляди дози. По първият контракт са получени 193 хиляди дози ", изясни Ангелов на въпрос за какво в България се доставят толкоз малко ваксини.

„ Има сериозен поток от пациенти, който се дължи на скрита заболеваемост Тоест, някои от пациентите с клинични признаци не се изследват по разнообразни аргументи. МБАЛ Кърджали има 340 кревати, 116 са за пациенти с COVID-19. От тях 94 са заети. Винаги 16 кревати държим за запас, като той се основава сега в който останат по-малко от 10 свободни кревати. Интензивните кревати са 10, като три са заети. Има опция за 25 реанимационни кревати. В лечебното заведение работят 617 души, 120 са имунизирани. За предходната година позитивните сътрудници са били 75, а за тази 16. Ясен е резултата от ваксините”, разяснява Ангелов. По думите му обстановката в региона е постоянна и няма дефицит на лекарства.

„ Ако гледаме числата, нещата наподобяват близки до обстановката през октомври и ноември. Колегите в лечебните заведения обаче са спокойни, няма го този боязън от есента, тъй като към този момент сме доста по-подготвени и оборудвани. Не се усеща този напън върху здравната ни система. За София за последното денонощие имаме 420 повиквания, от който половината са за пациенти с ковид ", сподели още здравният министър. Той добави, че на следващия ден ще бъде извършена среща с шефовете на лечебни заведения в столицата, с шефа на РЗИ и със столичния кмет, с цел да решат дали ще има ново стягане на ограниченията. Ангелов бе безапелационен, че локалният метод е най-правилен и обективен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР