Чакам писмо от ЕК дали ще ми разрешат или не

...
Чакам писмо от ЕК дали ще ми разрешат или не
Коментари Харесай

Борисов: Чакам писмо от ЕК за преговори за директна тръба от Турски поток

Чакам писмо от Европейска комисия дали ще ми разрешат или не да стартираме договаряния за директна тръба от " Турски поток " към България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на обичайна годишна среща на посланиците на Република България в Централния боен клуб в София.
Благодарен съм на Европейска комисия, че възприеха да запазим стратегическото си място за пренос на газ, разяснява Борисов. По думите му процесите в Турция вървят със мощ, която мъчно може да си представим. „ Освен това, на процедура прекрояването на енергийните потоци – радикално друго от това, което е сега, и то върви също със страшна мощ и е необратимо. Използвахме времето и направихме много в газопреносната мрежа, подменихме компресорните станции, построяваме интерконекторни връзки. С Румъния към този момент ни е подготвена. Сега се строи с Турция, Сърбия, Гърция “, сподели Борисов, представен от " Фокус ".
Той уточни, че се е схванал с премиера на Гърция Алексис Ципрас, в случай че всички върви добре, през октомври да вършат първа копка за интерконектора с Гърция. Той изясни, че разковничето на всичко е добавката в името на газовия хъб - " европейски ". „ Южен поток “ не влизаше в разпоредбите на третия либерализационен пакет. Европейският газов хъб „ Балкан “ извършва безусловно всички условия на европейското законодателство. Ние бяхме най-лоялния член на Европейски Съюз, даже на моменти до нелепост в лоялността си “, добави Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР