Чак в края на ноември ще приключи подмяната на печалноизвестната

...
Чак в края на ноември ще приключи подмяната на печалноизвестната
Коментари Харесай

Дори фекалиите на Варна не спират бизнес интересите на Доган

Чак в края на ноември ще завърши подмяната на печалноизвестната към този момент канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се оказа, че е пробита. Припомняме, че, че цели 9 месеца е било ясно, че има повреда, само че едвам през месец май тази година почнал ремонт.
Аварията стана забележима безусловно от Космоса – сателитни фотоси демонстрираха смяната на цвета на водата, и поради бурното развиване на планктон заради замърсяването.
 Христо Иванов изиска оставката на Теменужка Петкова поради 54 милиона, платени на Доган и неналичието на надзор Христо Иванов изиска оставката на Теменужка Петкова поради 54 милиона, платени на Доган и неналичието на надзор
Държавата е дала 54 млн на ТЕЦ- Варна за студения запас, а те са получили лиценз за газ чак в този момент през юли. Или са работили на въглища...
Сега, пред БНР, заместник-кметът на Варна Христо Иванов изясни, че подмяната и ремонтът на тръбата ще продължат до края на ноември месец. А повода, която той посочи, е разширението на канали 1 и 2 в за пристанище Варна, което стана. Тези канали минават през Варненското и Белославското езеро (канал 2, който стига до пристанище " Варна-Запад " ) и от Черно море през Варненското езеро (канал 1). Канализационната тръба, която сега се поправя, би трябвало да мине под дъното на езерото, с цел да не се случи по този начин, че отново да има щета – тъй като сегашната наподобява е направена от транспортен съд, а по план тръбата следваше да е заровена т.е. има неправда и тук –!
Кой обаче е най-облагодетелстван от разширението на каналите? Това е пристанището, обслужващо Топлоелектрическа централа " Варна ", който се управлява от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. След реализацията на плана, " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " т.е. пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна " ще може да приема зърнени товари и контейнери. Колко тъкмо ще е цената на този бизнес - съгласно в. " Капитал " към 60 млн. лв. годишно!
Проектът за уголемение на каналите е на стойност 350 млн. лв.!
Припомняме, че за енергетиката ни и за това страната плащаше 26,5 млн. лв. годишно, само че към този момент отиде единствено в държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". А съгласно някогашния правосъден министър Христо Иванов са отишли повече пари - само че Топлоелектрическа централа " Варна " осигуряваше подобен освен през предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР