Чад-Менг Тан е бивш разработчик в Google, но днес е

...
Чад-Менг Тан е бивш разработчик в Google, но днес е
Коментари Харесай

3-секундно упражнение за щастие

Чад-Менг Тан е някогашен разработчик в Гугъл, само че през днешния ден е гуру за личностно развиване, като поучава някои от най-големите международни корпорации по какъв начин да медитират, по какъв начин да развиват прочувствената си просветеност и емпатията.

Самият Чад споделя, че преди той също се чувствал трагичен, само че съумял да се научи по какъв начин да намира щастието във всеки ден.

Как да усещаме благополучие?

Оказва се, че можем да променим мисленето освен благодарение на психотерапевтични сеанси, само че и със специфични извършения, които ни оказват помощ да усещаме дребните приливи на благополучие.

Например, усещате жадност, изпивате дребна чаша вода. Това е прелестно и изпитвате наслаждение. Това чувство се характеризира не толкоз с „ Ура! “, колкото с „ Ммм, не е неприятно! “ Подобни приливи на благополучие обаче остават незабелязани: да изядете малко парче шоколад, да влезете в прохладна стая, да получите дълго чакан отговор.. Това е толкоз хубаво!

Моментното наслаждение може да трае 2-3 секунди, само че да повдигне настроението ви за дълго време. Но единствено в случай че се научите да го забелязвате, да го фиксирате – тогава резултатът му ще се усили.

 3-секундно упражнение за благополучие

„ Малки моменти на благополучие има непрекъснато – споделя Чад, – и когато се научите да ги забелязвате, те ще са непрекъснато и на всички места. Така може да разпознавате насладата във всеки един ден и да бъдете непрекъснато щастливи. “

Защо това работи?

Идеята е елементарна: това е същият механизъм, по който сътворяваме навиците си. Колкото по-познато е действието, което изпълняваме, толкоз по-лесно е да го използван и по-малко належащо е да използваме мозъка си.

Упражнението е потребно за всички, които се занимават с медитация. То оказва помощ да влезете в подобаващото положение преди началото на практиката. Всъщност упражнението единствено по себе си е тип медитация . Да виждаме дребните неща ни носи чувство за задоволеност в живота, а това е залог за положително здраве.

Всички изключителни моменти в живота ни – довеждане докрай на университет или да си вземем изпита за шофьорска брошура – са значими единствено за нас самите, само че не ни носят благополучие. Броят на радостните дни, на дните, в които сме изпитвали задоволеност и наслаждение, броят на положителните събития – ето това ни носи в действителност благополучие.

Още препоръки за благополучие:

Не оставяйте работата да съсипе почивката ви


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР