CERNquadbot e най-новия пробив на Европейска организация за ядрени изследвания

...
CERNquadbot e най-новия пробив на Европейска организация за ядрени изследвания
Коментари Харесай

CERN представи CERNquadbot: куче-робот, което ще инспектира труднодостъпни зони с ядрена радиация

CERNquadbot e най-новия пробив на Европейска организация за нуклеарни проучвания - четирикрак робот, който революционизира проучването в претрупана и рискова среда...

Емил Василев преди 12 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 20:32 | 04.02.2024

12-те най-икономични автомобила, които можете да си купите през 2024 година

IT НовиниДаниел Десподов - 12:00 | 05.02.2024

Пръстен от 91 км: новият суперколайдер може да погълне 95% от Вселената

КосмосЕмил Василев - 9:00 | 05.02.2024

НАСА откри „ супер Земя “ – екзопланета, на която може да има подобаващи условия за живот

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Авангардното роботизирано решение на CERN, известно като CERNquadbot, неотдавна приключи първия си тест за радиационна отбрана в обширната северна зона на лабораторията. Това е забележителна стъпка към възстановяване на проучванията в комплицираните уреди на CERN.

Този реформаторски четирикрак робот бележи нова глава в търсенето от страна на CERN на адаптивни и гъвкави роботизирани спътници за напредване в предизвикателни среди.

Намиращ се в постройка 937 на CERN, където се създават най-съвременните роботи, CERNquadbot се откроява като обещаващо допълнение към роботизирания боеприпас на лабораторията. За разлика от своите прародители, които са най-вече на колела или гъсенични, CERNquadbot разполага с четири крайници. Те му дават несравнима непоклатимост и маневреност в претрупани и неравни терени.

„ На земята има огромни снопове от жици и тръби, които се плъзгат и движат, което прави средата непроходима за роботи на колела и труднодостъпни даже за хора. “

заявява Крис Макгрейви – инженер по роботика в групата за надзор, електроника и мехатроника на ЦЕРН, наблягайки смисъла на този прогрес

Универсалността на CERNquadbot се простира оттатък неговата непоклатимост

Той е подготвен да направлява в комплицираните пещери, в които се намират опити като детектора ALICE. Оборудван с усъвършенствани логаритми за ръководство, CERNquadbot e квалифициран да следи изискванията на околната среда и бързо да открива аномалии. Например приключване на вода или пожари.

„ CERNquadbot може навреме да разпознава течове на вода или пожар и други произшествия, като да вземем за пример подправени аларми, като всички те могат доста да повлияят на работата на машините в пещерите и тунелите. “

допълни Макгрейви, наблягайки значимата роля на робота куче

Разширяване на хоризонтите на изследванията

Със способността си да преодолява недостъпни до момента терени, CERNquadbot предвещава нова епоха на проучване в границите на оборудванията на CERN. За разлика от своите прародители, той преодолява обичайните ограничавания, предлагайки невиждан достъп до разнообразни среди.

Успешното консолидиране на CERNquadbot в роботизираната екосистема на CERN значи незабравим стадий в устрема на Лабораторията към нововъведения и проучвания.

Със своята непоклатимост, еластичност и сръчност това четирикрако знамение дава обещание да направи гражданска война в метода, по който роботите направляват и взаимодействат в неповторимата среда на ЦЕРН. Тъй като откривателите не престават да уголемяват границите на роботиката, бъдещето крие вълнуващи вероятности за по-нататъшен прогрес в проучванията и откритията в региона на физиката на обикновените частици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР