Cellebrite е израелска компания, която съвсем открито, без да се

...
Cellebrite е израелска компания, която съвсем открито, без да се
Коментари Харесай

Cellebrite - джаджата, която може да проникне във всеки смартфон

Cellebrite е израелска компания, която напълно намерено, без да се свени, дава обещание, че може да помогне на органите на властта по света да обхванат във всеки iOS или Android смарт телефон, и даже в някои таблети.

Наскоро компанията разгласи нова джаджа, наречена Universal Forensic Extraction Device (UFED), която съставлява ключ към съвсем всеки мобилен телефон на пазара.

Услугите на Cellebrite не са предопределени за елементарните консуматори, което ненапълно ни успокоява, само че на уеб страницата на компанията ясно е декларирано, че военните служби, полицията и даже някои корпорации могат да се възползват от UFED и други сходни устройства.

Няма ясни правила, при които клиентите на Cellebrite могат да употребяват UFED, като достъпът до джаджата и услугите на компанията се обезпечава, единствено след кандидатстване от страна на клиента.

Смята се, че точно Cellebrite е осигурила достъпа на ФБР до телефона на един от обвинените за убийствата в Сан Бернардино, Калифорния, през 2015 година, откакто Apple тогава отхвърли да отключи въпросния iPhone 5c.

Джаджите на Cellebrite могат да бъдат употребявани за навлизане до безусловно всички данни, съхранявани на обещано мобилно устройство, което, съгласно мнозина, е извънредно неетична бизнес процедура.

Няма по какъв начин да не се съгласим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР