(CBS ДЕТРОИТ) - Бившият питчър от Детройт Тайгърс и шампион

...
(CBS ДЕТРОИТ) - Бившият питчър от Детройт Тайгърс и шампион
Коментари Харесай

Бившият питчър на Детройт Тайгърс, шампион от Световните серии от 1984 г. Уили Ернандес почина

(CBS ДЕТРОИТ) - Бившият питчър от Детройт Тайгърс и първенец от Световните серии от 1984 година Уили Ернандес е умрял, удостовери организацията на Тигрите във вторник. Той беше на 69. 

Хернандес беше най-хубавият състезател на Американската лига през 1984 година и притежател на премията AL Cy Young Award. Той дебютира в МЛБ с Чикаго Къбс през 1977 година, преди да се причисли към Филаделфия Филис през 1983 година и в последна сметка към Тигрите през 1984 г. 

Хернандес беше троент участник в Мача на звездите и приключи кариерата си в МЛБ с Тигрите през 1989 година със 147 спасявания, връх 70-63 победи и загуби, 788 удара и 3,39 ERA.

Детройт Тайгърс разгласиха изказване във вторник, потвърждавайки гибелта на Ернандес: 

„ Тигрите са надълбоко натъжени да научат за гибелта на Уили Ернандес. 13 години Ветеран от Висшата лига, в това число последните му шест сезона, носещ Olde English 'D', Ернандес беше основен член на шампионския тим на Тигрите от Световните серии 1984, спечелвайки MVP на Американската лига и премията Cy Young през този сезон. Той също по този начин беше определен в три AL Отбори на звездите по време на шестте му сезона в Детройт. Нашите мисли са със фамилията на Ернандес, неговите другари и съотборници. "

Алън Трамел, специфичен помощник на Тайгърс на президента на бейзболните интервенции, беше освободен следното изказване: 

„ Уили Ернандес беше страховит съотборник и извънредно скърбя да чуя новината за гибелта му. Никога няма да не помни празнуването на нашия тим дружно на могилата, откакто той записа финалът на Световните серии през 1984 година Той постоянно ще бъде запомнен като първенец на Световните серии. Моите мисли и молебствия са с това семейство. "  

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР