Бюлетините тръгнаха към страната. При засилени мерки за сигурност към

...
Бюлетините тръгнаха към страната. При засилени мерки за сигурност към
Коментари Харесай

Бюлетините и изборните книжа тръгнаха към страната

Бюлетините потеглиха към страната. При засилени ограничения за сигурност към обяд изборните бумаги дойдоха в Русе. Общо 418 хиляди бюлетини бяха доставени в Областната администрация в крайдунавския град, където ще останат под денонощна полицейска защита до момента в който бъдат разпределени измежду осемте общини в района, заяви БТВ.

Камионът, с който бяха докарани бюлетините и останалите нужни материали, беше разпломбиран в наличието на представители на локалната власт и Регионалната изборна комиисия.

На изборите „ 2 в 1 “ в неделя ще се гласоподава машинно в секциите с над 300 гласоподаватели. Хартиените бюлетини ще се употребяват в секциите с под 300 души, а в останалите единствено при пораждане на проблем с електронните устройства.

В преносимите секции, както и в тези за гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, в случай че има такива, ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

Дори в самия избирателен ден, поставените под карантина ще могат да подават заявление за гласоподаване. Минимум седем души би трябвало да подадат такива заявки, с цел да бъде разкрита преносима ковид-секция.

Неизползваните хартиени бюлетини най-вероятно ще бъдат предоставени за заличаване след изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР