Бюджетното салдо на България е положително, като регистрирания излишък в

...
Бюджетното салдо на България е положително, като регистрирания излишък в
Коментари Харесай

Бюджетът на излишък от 1,6 млрд. лв. към края на юли

Бюджетното салдо на България е позитивно, като записания остатък в него към края на месец юни е 1,61 милиарда лева Това се споделя в информация за касовото осъществяване на бюджета, публикувана от държавната пресслужба.

При данъчните и неданъчни доходи има спад от 1,2 милиарда лева (6% на годишна база), само че в това време постъпленията от помощи – главно грантове от фондовете на Европейски Съюз – се усилват с 419 млн. лева (ръст от 36%).

Въпреки тежките ограничаващи ограничения, които доведоха до спад в икономическата интензивност, изключително през април и май, общата сума на събраните данъчни приходи възлиза на над 17 милиарда лева, което съставлява близо 50% от авансово плануваните за годината. Преките налози са 3,2 милиарда лева или 48% от проекта, приходите от Данък добавена стойност – 5,2 милиарда лева или 49%, акцизите 2,55 милиарда лева или 48% от плана.

Разходите възлизат на 19,8 милиарда лева, което е 41% от годишния проект.

Фискалният запас възлиза на близо 10 милиарда лева, от които 9,8 милиарда лева са в  депозити във Българска народна банка и банки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР