Бюджетната комисия в парламента реши партиите, които са извън парламента

...
Бюджетната комисия в парламента реши партиите, които са извън парламента
Коментари Харесай

Един лев субсидия за партиите извън парламента

Бюджетната комисия в Народното събрание реши партиите, които са отвън Народното събрание и са взели 1% от гласовете на последните избори, да вземат годишна дотация от 1 лев, описаха за OFFNews членове на комисията. Решението би трябвало да се гласоподава в пленарна зала, когато се приема и бюджетът за 2018-та година.

Комисията по бюджет и финанси е заседавала през вчерашния ден, 23 ноември, като доста от предложенията са минали без спор и доста небрежно, без депутатите да схванат тъкмо какво гласоподават.

Предложението за понижение на дотацията за партиите отвън Народното събрание, само че над % от гласовете, е пристигнало от депутатите на ВОЛЯ. То касае единствено извънпарламентарните обединения, като партиите, минали 4%, ще продължат да получават 11 лв. на глас годишно.

Единствената партия, която получава дотация от последните избори, е "Възраждане " на Костадин Костадинов, като той твърди, че подарява цялата сума за щедрост. Ако предлагането бъде признато, дотацията им от от 416 856 лв. ще бъде понижена на 37 896 лв..

Това решение би се отнасяло единствено за 2018-та година, само че с цел да влезе във мощ, промени би трябвало да бъдат направени и в Закона за политическите партии, който урежда дотацията от изборите. Такива все още не са направени. Ще мине ли това предложение, по какъв метод и с каква поддръжка, ще разберем по време на гласуването на Бюджет 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР